Latviešu skolotājs iemācījis deputātam neatzīt Latvijas okupāciju
Politika
2010. gada 8. novembris, 12:04

Latviešu skolotājs iemācījis deputātam neatzīt Latvijas okupāciju

Jauns.lv

Saeimas deputāts Ņikita Ņikiforovs („Saskaņas centrs”) nevēlas atzīt Latvijas okupāciju, jo latviešu vēstures skolotājs Aigars Liepiņš viņam esot skaidrojis, ka viss bija „likumīgi”.

Jaunievēlētais 10. Saeimas deputāts Ņikita Ņikiforovs pagājušajā nedēļā laikrakstam „Neatkarīgā Rīta Avīze” skaidroja, kāpēc viņš neatzīst Latvijas okupāciju.

Ņikiforovs teica: „Es beidzu latviešu skolu, kurā vēstures skolotājs Liepiņa kungs mums stāstīja, ka pēc tā laika likumdošanas bija viss likumīgi. Bet kāpēc man viņam neticēt? Mans personīgais uzskats ir: pietiek tur rakties! Tas bija pirms 50 gadiem! Jādzīvo tālāk, mums ir pietiekami daudz problēmu, kas jārisina tagad un kas nav saistītas ar okupāciju.”

Ņikiforovs (dzimis 1983. gadā) vispārizglītojošo skolu beidzis jau Latvijas neatkarības laikā. Tātad, spriežot pēc deputāta teiktā, viņam vēstures skolotājs Liepiņš jau atgūtās neatkarības laikā ir mācījis, ka Latvijas iekļaušana PSRS sastāvā 1940. gadā esot bijusi „likumīga”. Jāteic, ka Ņikiforovs 2001. gadā nav beidzis vis kaut kādu „kaktu skolu”, bet gan vienu no prestižākajām Rīgas centra mācību iestēdēm – Rīgas Centra humanitāro vidusskolu.

Kasjauns.lv centās sazināties ar šīs skolas vēstures skolotāju Aigaru Liepiņu, lai gūtu apstiprinājumu tam, vai viņa bijušais skolnieks runā patiesību? Diemžēl mums atliek vien turēties pie Ņikiforova versijas, jo skolotājs Liepiņš atteicās runāt, caur skolas sekretāri paziņojot, ka viņš ar presi nevēloties „sasaistīties”.

Zīmīgi, ka pagājušajā gadā Rīgas Skolēnu dome Rīgas Centra Humanitārās vidusskolas vēstures skolotāju Aigaru Liepiņu nominēja kā vienu no 50 vissakarīgākajiem Rīgas skolotājiem.

„Rīgas Sakarīgākais skolotājs – 2009”prezentācijā par Liepiņu rakstīs: „Fantastiska personība, kura skolēniem liek cienīt vēsturi un visu kas ir ar to saistīts. Šīs stundas skolēni gaida ar lielu nepacietību, jo zina, ka viss, ko viņi dzirdēs, noderēs turpmākajā dzīvē.”

Elmārs Barkāns/Foto: LETA, RCHG.lv

Tēmas