Kam krīze, kam ne. "Stenders" atvēris pirmo veikalu Saūda Arābijā
Sabiedrība
2010. gada 15. novembris, 20:00

Kam krīze, kam ne. "Stenders" atvēris pirmo veikalu Saūda Arābijā

Jauns.lv

Novembra sākumā durvis vēris pirmais "Stenders" veikals Saūda Arābijā. Tas atvērts tirdzniecības centrā "Red Sea Mall" otrajā lielākajā Saūda Arābijas pilsētā Džidā (3,9 miljoni iedzīvotāju).

­

Šajā tirdzniecības centrā pārsvarā iepērkas iedzīvotāji ar vidēji augstiem un augstiem ienākumiem, informēja SIA "Stendera ziepju fabrika" mārketinga komunikācijas vadītāja Maija Āboliņa.

"Pirmais veikals Saūda Arābijā ir liels izaicinājums, jo kulturālo un reliģisko atšķirību dēļ Tuvo Austrumu patērētājs pagaidām ir maz zināms un grūti prognozējams. Tomēr jau pirmajā veikala atvēršanas dienā interese par produkciju bija ļoti liela un pircēji atstāja veikalu ar pilniem iepirkumu maisiem, kas liek cerēt, ka "Stenders" izdosies kļūt par iemīļotu zīmolu Saūda Arābijā un jau drīzumā varēsim sākt plānot nākamā veikala atvēršanu," norādīja Āboliņa.

Viņa arī atzina, ka Saūda Arābija ir perspektīvs tirgus, jo tā ir lielākā un otra bagātākā Tuvo Austrumu valsts un ir pasaulē lielākā naftas eksportētājvalsts.

Kā ziņots, šogad "Stenders" paplašinājis veikalu tīklu esošajās franšīzes teritorijās, Krievijā un Ķīnā atverot astoņus jaunus veikalus, Lietuvā - divus, savukārt Slovēnijā, Baltkrievijā un Igaunijā - pa vienam jaunam veikalam. Šogad atvērts arī pirmais veikals Kolumbijā un Grieķijā.

Līdz gada beigām "Stenders" plāno atvērt vēl vismaz 10 jaunus veikalus, galvenokārt Ķīnā un Krievijā.

SIA "Stendera ziepju fabrika" dibināta 2001.gadā, uzņēmums ražo vannas un ķermeņa kosmētiku. "Stenders" attīstījis gandrīz 160 veikalu lielu tīklu vairāk nekā 15 pasaules valstīs, tostarp arī Japānā, Somijā, Polijā, Zviedrijā, Ungārijā un citur.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, 98% uzņēmuma kapitāldaļu pieder Ievai Eglītei - 98%, savukārt Jānim Bērziņam un Zanei Bērziņai - pa 1%.

LETA/Foto:LETA

­