Policists notriec 12 gadus vecu zēnu un no viņa vecākiem pieprasa naudu
112
2010. gada 26. novembris, 09:06

Policists notriec 12 gadus vecu zēnu un no viņa vecākiem pieprasa naudu

Jauns.lv

Kāds Jūrmalas patruļdienesta policists Ivars E. pieprasījis 200 latu „kompensāciju” no 12 gadīga zēna vecākiem. Policists pirms mēneša šo zēnu bija notriecis ar automašīnu Tiesībsargs uzskata, ka zēns, pakļūstot zem auto, spēkratu ir sabojājis.

Kā liecina bērnu vecāku stāstītais, policists bijis sevišķi nekaunīgs, jo mēģinājis naudu no cietušā zēna vecākiem pieprasīt pat neraugoties uz to, ka viņi atteicās par negadījuma faktu ierosināt krimināllietu.

Trešdienas, 24. novembra vakarā Jūrmalas policistu – Ivaru E. aizturēja viņa kolēģi no Rīgas Zemgales priekšpilsētas Valsts policijas iecirkņa, raksta rus.delfi.lv.

Satiksmes negadījums, kuru izraisīja Ivars E., notika 22. oktobrī. 12 gadus vecs zēns, steidzoties uz skolu, šķērsoja Gramzdas ielu Zolitūdē, kad viņu notrieca automašīna „Audi Avant A6”, kuru vadīja Jūrmalas policists. Zēns nokrita uz ielas braucamās daļas. Tikai laimīgas nejaušības dēļ viņam virsū neuzbrauca pretējā virzienā braucošās automašīnas. Zēns zaudēja samaņu un guva gan galvas, gan kāju sasitumus. Cietušo ātrā palīdzība nogādāja Bērnu universitātes slimnīcā.

Bērna vacāki esot paklausījuši atbraukušo ceļa policijas ierosinājumam par krimināllietas neierosināšanu, jo vēlējās pasargāt zēna psihi. Viņa psiholoģiskais stāvoklis joprojām ir iedragāts – zēns, piemēram, viens pats vairs nevēlas šķērsot ielu. Krimināllietas ierosināšanas gadījumā zēnam atkal gan izmeklētājiem, gan tiesnešiem būtu jāstāsta par notikušo un tas viņu traumētu, uzskatīja vecāki.

Tomēr nepatikšanas nebeidzās. Varētu teikt, ka tās tikai sākās... Tikko bija noformēta attiekšanās ierosināt krimināllietu pie cietušā zēna vecākiem Zolitūdē parādījās Ivars E., kurš vecākiem mēģināja ieskaidrot, ka avārijas īstais vaininieks ir zēns un viņa dēļ ir sabojāta automašīna, kura nu esot jāremontē. Policists no bērna vecākiem pieprasījis naudu, kas it kā vajadzīga spēkrata remontam. 24. novembra vēlā vakarā Ivars E. pie zēna vecākiem pēc naudas ieradās policista formā, tādējādi reprezentējot valsts varu, ziņo rus.delfi.lv.

Par policistu zēna tēvs uzrakstīja sūdzību Valsts policijai, kuras darbinieki tad arī Ivaru E. aizturēja. Pašlaik lietu izskata Valsts policijas Iekšējās izmeklēšanas birojs. Pagaidām vēl nav skaidrs vai par notikušo tiks ierosināts kriminālprocess vai arī viss aprobežosies tikai ar dienesta izmeklēšanu.

Policists: viņi mani apmelo!

Jūrmalas patruļdienesta policists Ivars, kurš notrieca 12 gadus vecu zēnu, portālam kasjauns.lv teica, ka negadījumā bija vainojams zēns. Turklāt policists nav pieprasījis no zēna vecākiem par automašīnas sabojāšanu 200 latu kompensāciju. Ivars atzīst – zēna vecāki nekaunīgi melo un izplata par viņu nepatiesu informāciju.

“Zēns ne mirkli nezaudēja samaņu, notikumam bija liecinieki,” apgalvo Ivars. Automašīna sadursmes rezultātā tika bojāta. Pēc kāda laika Ivars patiesi esot devies pie zēna vecākiem, apjautājies par viņa veselības stāvokli un ieminējies par to, ka automašīna ir sabojāta.

“Skaidrs, ka es neko viņiem nepieprasīju, bet automašīna ir jālabo, negadījumā ir vainīgs zēns, tātad jāatbild viņa vecākiem. Es nepelnu lielu naudu un es neesmu vainīgs, ka puika izskrēja uz ceļa,” saka Ivars, piebilstot, ka viņam šajā gadījumā nav par ko taisnoties, jo neko nelikumīgu viņš nav darījis.

Zēna vecāki apgalvojuši, ka policists viņus šantažējis, nekaunīgi pieprasot naudu. Turklāt ieradies pie viņiem policista formā. Ivars noliedz šantāžu, sakot, ka pārmijis ar tiem cilvēkiem pāris vārdu un sapratis, ka ar viņiem nav iespējams sarunāties. Zēna tēvs uzrakstīja sūdzību Valsts policijai. Tomēr  kriminālprocess netika ierosināts. Ivars saka, ka kompensāciju par automašīnas bojājumiem piedzīs tiesas ceļā.

Kasjauns.lv, Evija Hauka/Foto:LETA