Autobusa šoferis liek sievietēm čurāt pilsētas centrā. Policistu bataljons zaudē kaķim...
Sabiedrība
2010. gada 3. decembris, 22:24

Autobusa šoferis liek sievietēm čurāt pilsētas centrā. Policistu bataljons zaudē kaķim...

Jauns.lv

83 gadu vecums nav šķērslis, lai piedzertos „galīgā lopā”. Autobusa šoferis sievietēm liek nokārtoties Ķeguma centrā. Policistu bataljons zaudē kaķiem. Kasjauns.lv piedāvā nedēļas dīvainību TOP 5.

83 gados „iedzer” piecas promiles

Arī sirmā vecumā var justies jauns un sprigans, pārspējot vīrus pašos spēka gados. To, kā vēsta portāls ogrnet.lv, pierādījis kāds kungs jau cienījamos gados. 83 gadus veco vīru piecu  promiļu reibumā aizturēja Ogres pašvaldības policija.

Kāds ogrēnietis kārtības sargiem bija paziņojis, ka sirmais kungs ap pulksten pieciem pēcpusdienā streipuļoja Puķu ielā pa ceļa braucamo daļu. Aizturot 1927.gadā dzimušo ogrēnieti, policisti atminējās, ka viņš šogad jau vienreiz sodīts par atrašanos sabiedriskā vietā tādā reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu. Viņam atkal sastādīja administratīvā pārkāpuma protokolu, bet pēc tam viņu „nodeva meitas rokās”, vēsta policijas hronika.

 „Maita, es tevi nositīšu!”

Visnotaļ šļaugans izrādījies kāds spēka mitriķis, kurš ar gaļas cirvīti rokās grasījās aplaupīt kādu Gulbenes pārtikas bodi. Viņš nobijās no divām neaizsargātām sievietēm, kuras viņu draudēja nosist uz laida ļekas vaļā. Drosmīgās pārdevējas par pirms divām dienām notikušo uzbrukumu policijai iesniegumu neuzrakstīja, bet ir gatavas meklēt uzbrucēju.

Abas pārdevējas ieradās Gulbenes laikraksta „Dzirkstele” redakcijā uz pastāstīja, ka bodītē vienvakar ienācis tur vēl neredzētais pircējs. Viņš bijis aptuveni 20 līdz 22 gadus vecs sportiska auguma vīrietis, apmēram 1,90 metrus garš, ģērbies melnā sporta tērpā, tumšiem matiem. Viņa sejas āda likusies nelīdzena. Vīrietis bijis izteikti nervozs, viņam raustījušies kāju muskuļi. Vienu roku viņš dīvaini visu laiku turējis bikšu kabatā. Pārdevējas vēl nodomājušas, ka varbūt viņam ir traumēta roka. Tajā brīdī veikala telpā atradušās abas pārdevējas. Pircējs apgājis riņķī gar veikala plauktiem, apstājies pie saulespuķu sēkliņu plaukta, bet beigās samaksājis par salmiņu paciņu un aizgājis. Tajā pašā dienā vīrietis atkal veikalā ienāca īsi pirms pulksten 21.00. Tobrīd veikala telpā bija tikai viena pārdevēja.

“Viņš palūdza sērkociņu kastīti. Dažus santīmus meta traukā un sāka vicināties ar cirvi. Es kāpos atpakaļ un sāku kliegt,” stāsta pārdevēja. Tūdaļ no noliktavas iznākusi otra viņas kolēģe. Viņa steigusies palīgā kliedzot: “Maita, es tevi tūlīt nositīšu!” Tas iedarbojās. “Viņš satrūkās, to negaidīja. Aizskrēja,” stāsta sieviete.

Tā nu draudētājs bija spiests bēgt, jo pārdevējas - 47 un 41 gadu vecas sievietes - viņam izrādīja negaidīti enerģisku pretestību.

Gulbenes rajona prokuratūrā “Dzirkstele” uzzināja, ka policijai nav pamata uzsākt izmeklēšanas darbības, jo nav zināms, kā vispār pārkāpums kvalificējams, kamēr nav saņemts rakstisks iesniegums. Toties pārdevējas ir gatavas atpazīt draudētāju un, pēc visa spriežot, nebaidās no viņa atriebības.

Varonīga sieviete palīdz policijai aizturēt savu aplaupītāju

Drosmīgas dāmas ir sastopamas ne tikai Gulbenē, bet arī Rīgā.

Tā trešdienas rīta Iļģuciemā kāda sieviete ar policijas palīdzību notvērusi savu aplaupītāju.

Kāda 30 gadus veca sieviete ap pulksten sešiem rītā gājusi pa Motoru ielu, kad viņai uzbrucis pretī nākošais vīrietis un mēģinājis izraut no rokām somiņu, ko sieviete nav laidusi vaļā, tāpēc sākusies cīkstēšanās. Vīrietim tomēr izdevies nogāzt sievieti un somiņu izraut. Cietusī tomēr nav apjukusi un metusies savam aplaupītājam pakaļ, paralēli sazvanoties ar policiju un informējot par savu atrašanās vietu. Pēc sievietes norādītajām koordinātēm vainīgo aizturēja patruļpolicijas vienība „Alfa”.

Aizturētais dzimis 1974. gadā un iepriekš jau tiesāts par zādzībām. No cietuma viņš bija iznācis maijā, kur izcietis astoņu gadu cietumsodu.

Katra ziņā laupītājs saņems mācību, jo nevajag ņemt svešu mantu, ja tev to nedod.

Liek čurāt pilsētas centrā

Kāds autobusu firmas „Nordeka” reisa Līvāni – Rīga pasažieris bijis liecinieks delikātam skatam. Divām autobusa pasažierēm bijusi akūta nepieciešamība tikt uz tualeti. Reisa šoferis sievietēm licis izkāpt reizē ar kādu pasažieri un turpat pie autobusa nokārtot dabiskās vajadzības – Ķeguma pilsētas centrā, vēsta LNT raidījums „Tautas balss”.

Šokējošo situāciju bija spiesti noraudzīties arī pārējie „Nordeka” pasažieri. Tāpēc Andris uzrakstījis ne tikai sūdzību par notikušo „Nordeka” vadībai, bet atbildi vēl nav saņēmis.

Andris uzskata, ka aina, kādā sievietes bija nostādījis reisa autobusa šoferis, bijusi apkaunojoša.  Sievietes paklausījušas šofera norādei un nokārtojušās turpat pārējo autobusa pasažieru priekšā. Pasažieres bijušas spiestas nokārtot dabiskās vajadzības vietā, kur notikusi intensīva ceļu satiksme. Viena sieviete stāvējusi otrai kā aizsegs garām braucošiem auto.„Esmu šokēts par tādu situāciju, kad cilvēkam jāatrodas autobusā kādas divas, trīs stundas un tualete, kas atrodas autobusā, vienkārši nedarbojas,” teica Andris.

Cīņā pret „kaķu tantiņām” iesaistās policijas bataljons

„Izlauztas ventilācijas lūkas restes, nodīrāta izolācija no siltumvadiem, traipi uz tikko nokrāsotās mājas sienas, blusas un smaka, kas cērt elpu plaušu slimniekiem. Tā varētu raksturot situāciju daudzdzīvokļu namā Jelgavā, Raiņa ielā 3, kur vairāki iedzīvotāji baro bezsaimnieka kaķus, kas mīt mājas pagrabā,” raksta Jelgavas laikraksts „Zemgales Ziņas”.

Vairākiem nama iedzīvotājiem kaķu barotājas tā bija apnikušas un krita uz nerviem, ka viņi vienlaicīgi palīgos aicināja, ka Valsts, gan pašvaldības policiju. Policistus aicināja savaldīt kādu mājas iedzīvotāja, kura ar lauzni bija izlauzusi caurumu pagraba ventilācijas lūkā, kas nupat kā renovācijas gaitā bija aizrestota, lai pagrabā sasildīties ielaistu kaķīšus un viņiem varētu pasviest reņģu galvas. Policija pieņēma paskaidrojumu no vainīgās personas, un patlaban lieta atrodas pārbaudes stadijā. Tomēr policisti neaizbarikadēja ventilācijas lūkas un kaķi tagad atkal salīduši pagrabā, kur tie vai viņu līdzjutēji vietām atkailinājuši apkures sistēmas caurules, lai uz tām dzīvnieki varētu sildīties.

Kaķiem un „kaķu tantiņām” policija pie astes.


Elmārs Barkāns