Sinatra aizliedza Skorsēzem izmantot viņa iedziedāto dziesmas "My Way" versiju
Kultūra
2010. gada 4. decembris, 15:55

Sinatra aizliedza Skorsēzem izmantot viņa iedziedāto dziesmas "My Way" versiju

Jauns.lv

Mūzikas leģenda Frenks Sinatra aizliedzis režisoram Mārtinam Skorsēzem izmantot viņa iedziedāto dziesmas "My Way" versiju gangsteru filmas "Goodfellas" ("Labie puiši") noslēguma ainā, jo nevēlējies, lai viņa vārds tiktu saistīts ar mafiju.

Visu Sinatras mūziķa karjeras laiku klīda baumas par viņa saistību ar organizētās noziedzības darboņiem. Taču mūziķis vēlējās, lai viņa vārds ar gangsteriem netiktu saistīts arī filmās, tādēļ Skorsēze bija spiests kinolentē izmantot pankroka grupas "Sex Pistols" basģitārista Sida Višesa izpildīto dziesmas versiju.

"Mēs vēlējāmies Frenku Sinatru, taču viņš mums neļāva to (dziesmu) izmantot, tādēļ tas ir Sids Vešess. Sinatra nekad neļautu Mārtijam izmantot savu mūziku, un tas ir ļoti slikti, jo Mārtijs varētu izveidot lielisku biogrāfisku filmu par viņu. Kādēļ viņš mums to neļāva? Tādēļ, ka nevēlējās tikt saistīts ar mafiju. Kā tas, protams, bija!" Lielbritānijas izdevumam "Empire" atklāja kino montāžiste Telma Šūnmeikere, kura jau ilgus gadus sadarbojas ar Skorsēzi.

LETA/Foto: Bulls Press