112
2010. gada 8. decembris, 11:52

Naktī Rīgā apgānīti vairāk nekā 100 ebreju kapu pieminekļi

Jauns.lv

Aizvadītājā naktī Rīgā, Jaunajos ebreju kapos, Lizuma ielā 4, līdz šim nenoskaidrotas personas apgānījušas vairāk nekā 100 kapu pieminekļu, ar baltu krāsu uzzīmējot uz tiem kāškrustus.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka Andra Amerika (LPP/LC) padomniece Liene Pētersone aģentūru LETA informēja, ka par notikušo nekavējoties informēta Valsts policija (VP) un Rīgas domes vadība.

VP Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa aģentūru LETA informēja, ka ar balto krāsu noķēpātos pieminekļus šorīt pamanījis kapu sargs, kurš arī informējis policiju. Tuvākajā laikā par notikušo tiks sākts kriminālprocess.

Notikuma vietā patlaban strādā VP operatīvā grupa, kas vāc lietiskos pierādījumus.

Plkst.12 notikuma vietu apmeklēs Rīgas domes izpilddirektors Juris Radzevičs (LPP/LC), Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko (LPP/LC), Rīgas Pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Geduševs un Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais (LPP/LC).

Jaunie ebreju kapi apgānīti jau iepriekš - 2003.gada septembrī. Rīgas apgabaltiesa visiem tiesājamiem par kapu apgānīšanu 2005.gadā piesprieda nosacītu brīvības atņemšanu.

LETA