Tieslietu ministrs nemierā ar divu tiesnešu atpūtu darba laikā Tenerifā
Sabiedrība
2010. gada 22. decembris, 13:36

Tieslietu ministrs nemierā ar divu tiesnešu atpūtu darba laikā Tenerifā

Jauns.lv

Aigars Štokenbergs uzdevis sagatavot dokumentus disciplinārlietas ierosināšanai pret divām Ogres rajona tiesas tiesnesēm par braucienu uz Tenerifi darba laikā.

­

Tieslietu ministra preses sekretāre Inga Saleniece teica, ka paskaidrojumi no tiesnesēm ir saņemti un ministrs ar rezolūciju uzdevis sagatavot dokumentus disciplinārlietas ierosināšanai.

Ministrs šādu lēmumu pieņēmis, jo saņemtajos paskaidrojumos nesaskatīja attaisnojošu iemeslu tiesnešu prombūtnei darba laikā.

Plašākos komentāros Saleniece neieslīga.

Kad disciplinārlietas būs ierosinātas, tās būs jāvērtē tiesnešu disciplinārkolēģijā. Disciplinārsodi, kurus tiesnešu disciplinārkolēģija var uzlikt tiesnesim, ir piezīme, rājiens un amatalgas samazināšana uz laiku līdz gadam, ieturot līdz 20 procentiem no amatalgas.

Augstākās tiesas mājaslapā atrodamie dati liecina, ka šogad izskatītas sešas disciplinārlietas -  trim tiesnešiem piemēroti disciplinārsodi, pret atlikušajiem lietas izbeigtas.

Raidījums "Nekā personīga" iepriekš vēstīja, ka Ogres rajona tiesas priekšsēdētāja Maija Vētra un tiesnese Ināra Cupika bija pieteikušas doties atvaļinājumā 6.decembrī un saņēmušas attiecīgu Tiesu administrācijas atļauju, taču jau trīs dienas pirms tam - 3.decembrī, kad abām vēl bija darbadiena, viņas Ogrē vairs sastapt nevarēja.

Abas tiesneses vainīgas nejūtas, norādot uz tūrisma firmu, kas lidojumu noorganizējusi ārpus atvaļinājumam piešķirtā laika.

Vētra paskaidrojusi, ka bija cerējusi uz siltajām zemēm braukt 6.decembrī, taču tūrisma birojā piedāvāts to darīt trīs dienas iepriekš. Viņa savu iepriekšējo atvaļinājumu nav izmantojusi pilnībā, tāpēc pašreizējam atvaļinājumam pieskaitījusi vēl vienu dienu no iepriekšējā.

Cupiku pārsteidzis tūrfirmas piedāvājums doties uz silto zemi 3.decembrī, tādēļ viņa darījusi visu iespējamo, lai paspētu iekavētos darbus.

Tieslietu ministrs pieprasīja paskaidrojumus.

BNS/Foto:LETA

­