Filmas „Meitene ar pūķa tetovējumu” fināls tiks mainīts
Kultūra
2011. gada 16. janvāris, 06:37

Filmas „Meitene ar pūķa tetovējumu” fināls tiks mainīts

Jauns.lv

Izskanējuši intriģējoši jaunumi no filmēšanas laukuma Holividā, kur tiek filmēta amerikāņu versija trillerim „Meitene ar pūķa tetovējumu”. Parādījušās pirmās Rūnijas Maras fotogrāfijas Līsbetes Salanderes tēlā un režisors Deivids Finčers pastāstījis, kā izvēlējies galvenās lomas atveidotāju. Atklājies, ka filmas amerikāņu versija beigšoties citādāk.

­

Rūnija Mara Līsbetes Salanderes tēlā

Jaunākajā žurnāla „W” numurā atrodams materiāls par Stīga Lārsona romāna „Meitene ar pūķa tetovējumu” Holivudas ekranizāciju. Intervijā žurnālam režisors Deivids Finčers atzinies, ka jau no paša sākuma uz galveno lomu virzījis jauno aktrisi Rūniju Maru, kura parādās nelielā lomā viņa iepriekšējā filmā „Sociālais tīkls”. Uz šo lomu pretendēja arī tādas populāras aktrises kā Natālija Portmane un Skārleta Johansone, tomēr pirmā bija pārāk nogurusi pēc filmēšanās trijās filmās, bet Johansoni atzina par pārāk seksīgu Salanderes lomai. „Merilina uz motocikla,” par viņu izteicies režisors. Izrādās, provēs aktrises spēlējušas ainu, kurā Līsbete Salandere atriebjas advokātam, kurš viņu izvarojis. „Viņām gāja grūti,” stāsta Finčers. „Man ir ierakstīti pieci vai seši šīs ainas varianti. Aktrisēm bija jāiebāž dildo pāridarītāja pēcpusē. Tas Salanderei ir ļoti svarīgs moments, tāpēc bija jāpārliecinās, ka viņām tas izdosies.” Mara ar uzdevumu tika galā, nepamirkšķinot ne aci. Finčers savu varoni dēvē par „gotisko Pepiju Garzeķi”. Pirmās aktrises Rūnijas Maras fotogrāfijas jaunajā tēlā patiešām fascinē. Piemīlīgā meitene pārvērtusies par īstu pīrsingotu rokeri. Starp citu, pati aktrise apgalvo, ka pirms filmas uzņemšanas viņai nav bijušas caurdurtas pat ausis.

Papildus intrigu filmas veidotāji radījuši, piebilstot, ka Holivudas versijas fināls tiks mainīts. Tādā veidā viņi cer ieinteresēt tos, kuri lasījuši Stīga Lārsona grāmatu un redzējuši zviedru filmu. Scenārists Stīvens Zeiljans, kurš par filmu „Šindlera saraksts” saņēmis „Oskaru”, uzskata, ka viņa versija ir pat labāka nekā oriģināls.

Kasjauns.lv, Foto: Bulls Press, žurnāls „W”

­