Kāpēc laupītājam, vedot uz tiesu, šļuka nost bikses?
112
2011. gada 28. janvāris, 07:51

Kāpēc laupītājam, vedot uz tiesu, šļuka nost bikses?

Jauns.lv

Ievērojot to, ka izskanējusi informācija par nepilnībām, vakar uz tiesu konvojējot par laupīšanu Jēkabpilī aizdomās turētās personas, Valsts policija pauž viedokli, ka konvojēšanas procesā likums nav pārkāpts.

Kā novēroja aģentūra LETA, Jēkabpils laupīšanas lietā aizturētais Staņislavs Babelis uz Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesu, kas lēma par viņam piemērojamo drošības līdzekli, tika konvojēts ļoti liela izmēra biksēs, kas šļuka nost līdz pat apakšbiksēm, un basām kājām, kurās bija vien pludmales čības.

Kad konvojētāji Babeli - vienīgo no aizturētajiem, kurš nav strādājis policijā, - veda uz tiesas zāli, viņam uz acīm bija melns pārsējs, bet rokas - aiz muguras saslēgtas rokudzelžos. Bija redzams, ka nošļukušās bikses apgrūtināja Babeļa pārvietošanos.

Lai noskaidrotu, vai šāda konvojēšanas metode tiek pielietota apzināti, lai nodrošinātos pret aizturētā iespējamu bēgšanu, un vai, piemēram, nošļukušās bikses neaizskar aizturētās personas godu un cieņu, aģentūra LETA jau vakar vērsās VP, jo tieši policijas darbinieki bija tie, kuri Babeli konvojēja uz tiesu.

VP priekšnieks Artis Velšs aģentūrai LETA atteicās komentēt aizturēto personu konvojēšanu uz tiesu.

Savukārt VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītājs Juris Šulte ar Maskaļonokas starpniecību norādīja, ka visas drēbes, kas aizturētajiem bija mugurā aizturēšanas brīdī, ir nodotas ekspertīzei.

Parasti šādos gadījumos apģērbu un apavus atved piederīgie, savukārt, ja tas nav izdarīts, aizturētos apģērbj "ar to, kas pagadās", informēja Maskaļonoka. Policijas pārstāve gan nekonkretizēja, kam piederējis apģērbs, kas šodien bijis mugurā aizturētajiem, un vai policijas iecirkņos tiek glabāts kāds apģērbs šādiem gadījumiem.

Kā ziņots, piecas personas tika aizturētas par bruņotu laupīšanas uzbrukumu spēļu zālei "Fēnikss" Jēkabpilī. Uzbrukuma laikā tika nošauts viens policists, bet vēl divi cieta. Vēlāk atklājās, ka četri no aizturētajiem paši bijuši policisti. Babelis ir vienīgā aizturētā persona, kurš nav strādājis policijā.

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa vakar visiem pieciem 25.janvārī aizturētajiem kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Laupītājus uz tiesu atved ar aizsietām acīm

LETA/Foto:LETA