Sabiedrība
2011. gada 13. februāris, 22:12

Bērnu slimnīcas vadītāja amatam ZZS virza Lavendeli

Jauns.lv

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) valdes priekšsēdētāja amatam Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kuras pārziņā ir Veselības ministrija (VM), virza Egilu Lavendeli, svētdienas vakarā vēstīja „Nekā personīga”. Pret slimnīcas vadītāja iespējamo iecelšanu bez konkursa protestējuši ārsti un Bērnu slimnīcas fonds.

VM valsts sekretārs Rinalds Muciņš „Nekā personīga” neapstiprināja esošā slimnīcas valdes locekļa Lavendeļa virzīšanu, sakot, ka „ uz mana galda nav neviena CV”. Viņš personīgi iestājas par publisku atlases procedūru.

Arī veselības ministrs Juris Bārzdiņš nekomentēja runas par izskanējušajiem kandidātiem. Viņš sacīja, ka  pretendentu atlasē aicinās gan esošos valdes locekļus, gan cilvēkus no malas. Kritērijs būšot arī reputācija. Jauna vadītāja atrašana ir aktuāla arī Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā.

„Uzticība veselības nozarei kopumā iet kopā ar uzticību ārstiem, veselības sistēmai kopumā. Notikumi BKUS ir grāvuši uzticību un  tāpēc reputācija ir ļoti, ļoti svarīga,” sacīja ministrs.

Tomēr ZZS pārstāvis Saeimā Gundars Daudze "Nekā personīga" neslēpa, ka Lavendeli uzskata par piemērotu  slimnīcas vadītāja  amatam. Viņš gan noliedz, ka Lavendeli  aktīvi  lobētu.

„Es esmu paudis pozitīvu viedokli tai brīdī, kad man ir jautāts, ko domāju par Lavendeļa kungu, es neesmu katrā ziņā nevienu lobējis,” sacīja Daudze.

Lavendeli ministrija iecēla slimnīcas valdes locekļa amatā īsi pirms korupcijas skandāla Bērnu slimnīcā, kas saistīts ar jaunā daudzprofilu korpusa būvdarbu

BNS