Zvīgulis aiziet no aktieriem, lai šķirotu idejas
Kultūra
2011. gada 3. marts, 19:22

Zvīgulis aiziet no aktieriem, lai šķirotu idejas

Jauns.lv

Nacionālā teātra aktieris Kaspars Zvīgulis pametis aktiera štata vietu, lai pievērstos teātra jaunās zāles kuratora amatam – palīdzētu īstenot spožas idejas un drosmīgus eksperimentus. Arī – šādas dejas!

Otrdien, 1.martā, Latvijas Nacionālā teātra Jaunā zāle pārtapa par „O!Kartes Jauno zāli”, kas aicina izmantot jaunas iespējas radošiem eksperimentiem, piedaloties konkursā, kurā uz 1000 latu atbalstu līdz vasarai var pieteikties ikviens (konkursa nolikums: www.teatris.lv) – gan pieredzējis profesionālis, gan jebkurš radošs cilvēks, kurš līdz šim pat nav uzdrošinājušies realizēt savas idejas. Konkursa uzvarētāju idejas vizuālajā mākslā, scenogrāfijā, muzikālā un/vai dzejas vakara, dejas, modes, video un performances žanrā tiks realizētas nākamajā sezonā.

Jaunās zāles kuratora pienākumus uzņēmies jaunais aktieris Kaspars Zvīgulis. „No šīs sezonas kā aktieris strādāju ārštatā, jo jaunās zāles repertuāra izvēle un ideju izskatīšana ir ļoti darbietilpīga,” skaidro mākslinieks. Taču tas nenozīmē, ka viņš nebūs redzams vairs teātrī – gan esošā repertuāra izrādēs, gan aprīlī gaidāmajā pirmizrādē „Lūgšana resnajai tantei” uz skatuves būs arī Kaspars.

LNT jaunā zāle jau sešus gadus ir vieta jaunu formu un satura meklējumiem, laikmetīgiem eksperimentiem ar telpu un literāro materiālu. To pierāda šeit realizētie projekti „Muzeja naktis”, „Baltās naktis”, „Staro, Rīga!” ietvaros un, protams, teātra repertuāra izrādes.

Ieva Valtere / Foto: Mārtiņš Ziders, Ieva Čīka (LETA)