Piedzēries "Alfa" policists izraisījis vairākas avārijas, cietuši trīs cilvēki
112
2011. gada 14. marts, 14:08

Piedzēries "Alfa" policists izraisījis vairākas avārijas, cietuši trīs cilvēki

Jauns.lv

Automašīnai "Audi", kas vakar Rīgā izraisīja vairākas avārijas, pie stūres sēdējis alkohola reibumā esošs Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) Kārtības policijas pārvaldes patruļpolicijas vienības "Alfa" darbinieks.

VP RRP preses pārstāve Sigita Pildava apstiprināja, ka incidentā Purvciemā bijuši iesaistīti divi VP RRP Kārtības policijas pārvaldes darbinieki, kuriem negadījuma brīdī nav bijis jāstrādā. Automašīna "Audi", kurā atradušies policisti, piederējusi vienam no viņiem.

VP preses pārstāve Zane Maskaļonoka apstiprināja, ka viens no VP RRP Kārtības policijas pārvaldes darbiniekiem avārijas laikā atradies pie "Audi" stūres, būdams alkohola reibumā. Viņš patlaban ir aizturēts, bet otrs policists, kurš atradās automašīnā, ārstējas. Sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 260. panta 3. daļas par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, atrodoties alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, un ja rezultātā fiziski cietuši cilvēki.

Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 15 gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Kriminālprocess ir nosūtīts VP Iekšējās drošības birojam, un patlaban turpinās tā izmeklēšana, aģentūra LETA uzzināja policijā.

Vakar ap plkst.12.35 Rīgā, Augusta Deglava ielā, automašīna "Audi" izraisīja sadursmi ar automašīnu "Opel", pēc tās uzbraucot arī gājējam - 1980.gadā dzimušam vīrietim. Gājējs pēc medicīniskās palīdzības sniegšanas no slimnīcas tika palaists mājās. Savukārt "Audi" no notikuma vietas aizbrauca un pēc dažām minūtēm Dzelzavas un Nīcgales ielas krustojumā nobrauca no ceļa, ietriecoties apgaismes stabā, metāla nožogojumā un luksoforā.

No avarējušās automašīnas slimnīcā tika nogādāts 1984.gadā dzimis vīrietis, kuram ārsti konstatēja galvas traumu, labā augšdelma lūzumu, traumatisko šoku un alkohola reibumu. Otram 1984. gadā dzimušajam vīrietim, kurš brauca automašīnā "Audi", ārsti konstatēja galvas traumu un alkohola reibumu.

Šī gada pirmajos mēnešos aizdomās par dažādu noziedzīgu nodarījumu un pārkāpumu izdarīšanu aizturēti vairāki policisti, tostarp arī "Alfas" darbinieki. VP priekšnieks Artis Velšs izteicies, ka policija vienkārši sākusi īpaši aktīvi strādāt, lai atbrīvotos no noziedzniekiem un likumpārkāpējiem savās rindās. "Tas ir dabisks pašattīrīšanās process," iepriekš norādīja Velšs.

Kā ziņots, šā gada 25. janvāra rītā četri policisti, tostarp divi "Alfas" darbinieki, veica bruņotu laupīšanu Jēkabpils spēļu zālē "Fēnikss" un bēgot sāka šaut uz kolēģiem, kas viņus ķēra. Apšaudē gāja bojā Viesītes policijas iecirkņa vecākais inspektors Andris Znotiņš, kurš centās aizturēt laupītājus, bet vēl divi likumsargi tika ievainoti. Visi uzbrukuma līdzdalībnieki vēlāk tika apcietināti.

11. februārī Jūrmalā uz ielas tika aizturēti divi dienesta formās ģērbušies Konvoja bataljona policisti spēcīgā alkohola reibumā, bet 17. februārī Rīgā divus kārtībniekus aizturēja aizdomās par zādzību no automašīnas. Tāpat 17. februārī aizdomās par narkotisko vielu tirdzniecību tika aizturēts Valsts objektu apsardzes birojā strādājošs policists, kura dienesta pienākumos ietilpa arī Ministru kabineta ēkas apsardze.

Pēc šiem notikumiem, 17. februārī, par demisiju paziņoja iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V). Vēlāk Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) viņas demisiju pieņēma, tomēr tika panākta vienošanās, ka, lai pabeigtu iesāktos darbus, Mūrniece paliks amatā vēl līdz 6.jūnijam.


LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA