Pat pēc algas samazināšanas Bemhens pelnīs vairāk par premjeru
Sabiedrība
2011. gada 15. marts, 15:05

Pat pēc algas samazināšanas Bemhens pelnīs vairāk par premjeru

Jauns.lv

Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmuma "Rīgas satiksme" (RS) valdes priekšsēdētāju Leonu Bemhenu otrdien akcionāru sapulcē nolēma neatstādināt no amata, taču līdz gada beigām par 30% samazināta alga.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

­

Ušakovs, informējot par otrdienas akcionāru sapulci, norādīja, ka galvenais jautājums bija par prettiesiski izmaksātām kompensācijām bijušajiem RS valdes locekļiem. Izvērtējot amatpersonu atbildību, iekšējā auditā secināts, ka divi no atbildīgajiem darbiniekiem uzņēmumā vairs nestrādā - darba attiecības ar viņiem pārtrauktas RS optimizācijas laikā. Trim darbiniekiem tiks izteikts rājiens, bet vēl diviem darbiniekiem uz četriem mēnešiem tiks samazināts atalgojums. Sīkāku informāciju par to, kuri no RS vadības sodīti, Rīgas domē solīja sniegt vēlāk.

Paskaidrojot, kāpēc Bemhens saglabājis amatu, Rīgas mērs vērsa uzmanību uz arodbiedrības izteikto atbalstu Bemhenam, viņam doto uzdevumu izpildi un līdzšinējo veiksmīgo sadarbību ar RS vadītāju. "30% algas samazinājums ir adekvāts sods," teica Ušakovs. Pagājušajā gadā L.Bemhens darbā RS nopelnījis 46 152,37 latu, liecina VID datu bāze.

Tātad mēnesī Bemhena alga bija Ls 3846. Pat par trešo daļu samazinot mēneša algu, Bemhens pelnīs vairāk nekā premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība), kurš pirms nodokļu nomaksas saņem Ls1908. Bemhenam gada beigās būs jāsniedz arī pārskats par mēra doto uzdevumu izpildi.

Bemhens akcionāru lēmumu komentēja izvairīgi un sacīja, ka "par katrām kļūdām kaut kā ir jāmaksā". Viņš savas kļūdas atzina daļēji. "Valdes priekšsēdētājs ir atbildīgs par visu," secināja Bemhens.

RS akcionāri otrdien skatīja slēdzienu par auditu RS, kurā vērtēta kompensāciju izmaksa RS valdei. Iepriekš Ušakovs termiņu slēdziena sagatavošanai par auditu pagarināja no 4.marta līdz otrdienai.

Lai izvērtētu RS vadības atbildību par prettiesiski izmaksātām kompensācijām bijušajiem RS valdes locekļiem, 21.februārī uz laiku no amata pienākumu pildīšanas tika atstādināts Bemhens.

Pēc "Lursoft" informācijas, Bemhens ir RS vadītājs kopš 2003.gada februāra, un šā gada janvārī Bemhens RS valdes priekšsēdētāja amatā tika apstiprināts uz vēl vienu termiņu.

"Rīgas satiksme" nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

BNS/ Foto: Edijs Pālens/LETA

­