Kultūra
2011. gada 21. martā, 22:14

Latviešu filmai "Kā Tev klājas, Rūdolf Ming?" būs starptautiskā pirmizrāde Honkongā

Jauns.lv

Šonedēļ Honkongas filmu tirgū "Filmart" savu starptautisko pirmizrādi piedzīvos režisora Roberta Rubīna dokumentālā filma "Kā Tev klājas, Rūdolf Ming?", kas jau ir atzinīgi novērtēta Latvijā, aģentūru LETA informēja filmu studijas "Rija" pārstāve Līna Bērziņa.

Latviešu filmai "Kā Tev klājas, Rūdolf Ming?" būs ...

Latviešu dokumentālā filma tiks izrādīta kino industrijas pārstāvjiem un potenciālajiem pircējiem.

Filmas "Kā Tev klājas, Rūdolf Ming?" izplatīšanu ārpus Latvijas ir uzņēmusies filmu studija "Rija", kura piedalās "Filmart" tirgū ar savu individuālo stendu jau otro gadu. Latviešu dokumentālā filma savu starptautisko pirmizrādi piedzīvos 23.martā.

Četrās dienās "Filmart" norises laikā filmu studija "Rija" savā stendā prezentēs un piedāvās Latvijā un arī ārzemēs jaunākās un agrāk tapušās animācijas un dokumentālās filmas potenciālajiem pircējiem, jo īpaši Āzijas filmu izplatīšanas tīkliem. Studija "Rija" prezentēs arī savu jaunāko animācijas filmu "Lote un Mēness akmens noslēpums", kuras pirmizrāde Latvijā ir gaidāma rudenī. Stendā tiks iepazīstināts arī ar filmu ražošanas iespējām Latvijā.

"Filmart" ir viens no Āzijas nozīmīgākajiem filmu tirgiem, kas notiek jau piecpadsmito reizi. Tā ir būtiska tirdzniecības platforma Āzijā, lai veicinātu sadarbību starp Rietumiem un Austrumiem tādās jomās kā filmu, televīzijas un digitālās izklaides finansēšanā, izplatīšanā, ražošanā, tehniskajā aprīkojumā.

Dalība tirgū dod iespēju nozares pārstāvjiem iepazīstināt un pārdot savus produktus un pakalpojumus uz milzīgo Ķīnas kontinentālās daļas tirgu, iegūt jaunus kontaktus un nostiprināt esošos. Paralēli tirgum notiek arī Starptautiskais Honkongas filmu festivāls.

Piedalīties filmu tirgū filmu studija "Rija" var pateicoties Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzfinansējumam Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras programmai "Ārējo tirgus aktivitāšu".

LETA