Politika
2011. gada 24. marts, 21:04

Par Daugavpils domes priekšsēdētāju ievēlēta Žanna Kulakova

Jauns.lv

Par Daugavpils domes priekšsēdētāju šovakar ievēlēta Žanna Kulakova (LPP/LC). Ārkārtas domes sēdē piedalījās desmit domes koalīcijas deputāti, un Kulakova ievēlēta vienbalsīgi.

Sēdē nepiedalījās četri opozīcijas deputāti - Pēteris Dzalbe, Oļegs Hublarovs, Ināra Ostrovska un Ludmila Smikova -, kā arī no domes vadītāja amata šodien atceltais Jānis Lāčplēsis (LPP/LC).

Kulakova iepriekš pildīja domes priekšsēdētāja vietnieces amata pienākumus.

Par domes priekšsēdētāja vietnieku vienbalsīgi ievēlēta koalīcijas deputāte Līvija Jankovska, kas Daugavpils domē tika ievēlēta no Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas saraksta.

Kulakova Daugavpils domē tika ievēlēta 2009.gadā un vēlēšanās kandidēja no LPP/LC saraksta. 2005.gadā viņa kandidēja Daugavpils domes vēlēšanās no Latvijas Pirmās partijas saraksta.

No 2005.gada Kulakova pilda Daugavpils domes Sociālo lietu pārvaldes direktores amata pienākumus, bet pirms tam strādājusi Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādē "Sociālās aprūpes un rehabilitācijas dienas centrs" par direktori.

No 2000.gada līdz 2004.gadam Kulakova bija Daugavpils rajona Naujenes pagasta Sociālā dienesta vadītāja, bet no 1992.gada līdz 2000.gadam - uzņēmuma "Žanmi LTD" direktore. Līdz tam trīs gadus viņa bija koncerna "Interkomcentrs - Formula 7" krievu filiāles ģenerāldirektora vietniece.

Kulakova 1990.gadā ieguva praktiskā psihologa kvalifikāciju Ļeņingradas Valsts universitātē, 1998.gadā viņa beigusi Starptautisko Praktiskās psiholoģijas institūtu (Latgales filiāli) praktiskā psihologa studiju programmā, vēlāk viņa studējusi sociālā darba un sociālās pedagoģijas augstskolā "Attīstība" maģistra studiju programmā.

Jau ziņots, ka šodien Daugavpils domes ārkārtas sēdē no amata tika atbrīvots domes priekšsēdētājs Lāčplēsis. Šodien aizklātajā balsojumā par Lāčplēša atsaukšanu no amata nobalsojuši desmit deputāti, pret bija pieci.

Lāčplēsis tika ievēlēts par Daugavpils domes priekšsēdētāju 2009.gadā, pirms tam no amata atceļot Rihardu Eigimu (tolaik LSDSP).

LETA