Martins Dukurs kļūst par aizbildni sunim
Sabiedrība

Martins Dukurs kļūst par aizbildni sunim

Jauns.lv

Sadarbībā ar LTV1 raidījumu Ķepa uz sirds, Juglas patversmē ciemojās skeletonists Martins Dukurs – arī viņš, gluži tāpat kā daudzi citi sabiedrībā pazīstami ļaudis kļuva par aizbildni sunim.

Martins Dukurs kļūst par aizbildni sunim...

­

Martins Dukurs Juglas patversmē izraugās savu aizbilstamo suni
Martins Dukurs Juglas patversmē izraugās savu aizbilstamo suni

Lai gan diena bija drūma, Martina vizīte padarīja to saulaināku suņiem, kuri šobrī palikuši bez mājām un tādēļ mīt Juglas patversmē. Jau ienākot patversmes teritorijā, viņš atzina, ka šādā vietā atrodas pirmo reizi tādēļ bija sagatavojis sev interesējošus jautājumus patversmes darbiniekiem. Sportists vēlējās noskaidrot, cik daudzi no patversmē mītošajiem suņiem atrod mājas un, vai tie saimnieki, kas savu mīluļus atstājuši patversmes aizbildniecībā uz laiku tiem kādreiz atbrauc pakaļ... Bēdīgā statistika lika Martinam aizdomāties – apmeklējuma laikā viņš bija diezgan kluss, bet vērīgs. „Pašlaik sabiedrībā patversmju tēma ir aktuāla, un ir labi, ka par to tiek runāts, bet tomēr nepietiekami,” ir pārliecināts Martins. Viņš atzina, ka pats labprāt gribētu mājās kādu dzīvnieku, taču nevar to atļauties laika trūkuma dēļ. „Ja man būtu suns, es noteikti viņu neaudzinātu par agresoru, kuram mani jāaizstāv. Mans suns būtu paklausīgs un uzticams draugs,” saka Martins.

Jau rīt plkst. 10:00 LTV1 raidījumā Ķepa uz sirds uzzināsi, kurš suņuks kļuva par Martina Dukura aizbilstamo. Raidījuma atkārtojums piektdien plkst. 15.30.

Martins Dukurs Juglas patversmē izraugās savu aizbilstamo suni

Martins Dukurs dzīvnieku patversmē

Kristine Danne, Foto: Mārtiņš Ziders

­