Vētrā cietušo "Tallink" kuģi ieskāva milzīgi viļņi, tas jau ieradies Rīgā
Prāmis "Romantika" šajā maršrutā atsāka kursēt vien pirms nepilna mēneša.
Sabiedrība
2017. gada 12. janvāris, 20:37

Vētrā cietušo "Tallink" kuģi ieskāva milzīgi viļņi, tas jau ieradies Rīgā

Jauns.lv

Brīdī, kad "Tallink" kuģis "Romantika" cieta no vētras radītiem postījumiem, vēja ātrums sasniedza 30 metrus sekundē, turklāt viļņi bija vidēji septiņus metrus augsti, vēstī AS "Tallink Latvija" pārstāvji, norādot, ka nekādu apdraudējumu drošībai, kuģim dodoties atpakaļ uz Zviedriju, nav.

Kompānijā saka, ka negadījuma iemesls, kad nolūstot radara antenai, tika bojāts iluminators, tiks izmeklēts, taču varētu būt, ka tas līdzinās situācijai 2015.gadā ar māsas kuģi "Victoria I" 2015.gada decembrī. Lai gan "Romantika" radara masta pozīcija tika noņemta un izmainīta drošākā pozīcijā, tas tomēr nenovērsa šādu situācijas atkārtošanos.

LTV raidījums "Panorāma" vēsta, ka kuģis nupat, ap plkst. 20.30, ir ienācis ostā, bet jau plkst.24 dosies atpakaļ uz Stokholmu.  Kā LNT Ziņām sacīja uzņēmuma pārstāve, pēc kuģa ienākšanas ostā tiks veikti papildus iluminatora nostiprināšanas darbi. Vaicāta, vai tas ir droši kuģim atkal doties ceļā, viņa atbildēja apstiprinoši, sakot – ja nebūtu droši, tas nekad nedotos jūrā. 

Šajā reisā vētras postījumu dēļ ūdens mazliet ieplūda dažās kajītēs uz kuģa 5.klāja, tāpēc 15 pasažieriem, kuri mita astoņās kajītēs, ierādītas citas telpas. "Ūdens iekļūšanas kuģa telpās bija minimāla un nevienā brīdī neradīja nekādu apdraudējumu cilvēku drošībai," saka uzņēmumā. 

Postījumi nodarīti arī prāmim "Isabelle", kas bija ceļā no Rīgas uz Stokholmu - vētras dēļ pamatīgi paplosīts kuģa veikals un tajā esošās preces. 

Pasažieris, kurš nu jau ir Zviedrijas galvaspilsētā, portālam Kasjauns.lv pastāstīja, ka pagājušajā naktī kajītē bija viens. Pagulēt neesot bijis iespējams, turklāt kļuva visai neomulīgi, tāpēc viņš devās uz augšējiem klājiem, kur pamanījis pamatīgus postījumus. Tiesa gan, pasažieru vidū panikas neesot bijis - "daži bija norūpējušies, daži smējās, daži lūkoja pēc nākamā vīna" - tā situāciju apraksta aculiecinieks.

Pie saviem publicētajiem attēliem viņš norāda: "Prāmī Rīga-Stokholma ("Isabelle") pagulēt neizdevās. Pats galvenais, ka visi sveiki un veseli. Viss, kas uz kuģa varēja nokrist, nokrita, sasistās, izlija." 


Kasjauns.lv/Foto: Zane Bitere/LETA