Politika

Zatlers: Saskaņas centram jādod atbildība par kādām noteiktām sfērām

Jauns.lv

"Saskaņas centram" (SC) būtu jādod atbildība par kādām noteiktām sfērām, uzskata Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Zatlers: Saskaņas centram jādod atbildība par kādā...

Šodien Latvijas Televīzijas raidījumā "Kas notiek Latvijā?", diskutējot par iespēju SC dot iespēju tikt pie varas, Zatlers atgādināja, ka jau pirms četriem gadiem ir teicis, ka Latvijai ir jātiek vaļā no etniskā dalījuma. SC ir plaši atbalstīts politisks spēks, kurš nekad nav ticis pie varas. Zatlers uzskata, ka SC ir jādod atbildība par kādu noteiktu sfēru, lai šis politiskais spēks saprot, ka tas ir grūts un atbildīgs process.

Savukārt Valsts prezidenta amata kandidāts Andris Bērziņš (ZZS) uzskata, ka nokļūšana pie varas ir atkarīga no SC spējas vienoties ar pārējām partijām. Viņš neredzot citus iemeslus, kādēļ SC netiktu koalīcijā, kā vien paša SC spēks un varēšana.

Kā ziņots, SC šodien paziņoja, ka valsts prezidenta vēlēšanās atbalstīs to prezidenta kandidātu, kurš garantēs šai apvienībai vietu valdībā.

Tādu viedokli šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidenta amata kandidātu Andri Bērziņu (ZZS) žurnālistiem pauda SC frakcijas pārstāvis Andrejs Klementjevs.

Viņš piebilda, ka SC neprasa pateikt konkrēti, kad tā tiks iekļauta valdībā - tuvākā laikā, šoruden vai nākamgad. Svarīgi, lai nākamais Valsts prezidents apzinātos, ka SC nav "pabērns, kas visu laiku stāv kaktā".

SC pārstāvis norādīja, ka Saeimā daudziem deputātiem ir "tabu" runāt par SC iespējamo darbību valdībā.