Pasaulslavenais režisors Bergmans ticis samainīts dzemdību namā
Kultūra
2011. gada 26. maijs, 13:08

Pasaulslavenais režisors Bergmans ticis samainīts dzemdību namā

Jauns.lv

Kā liecina Ingmara Bergmana māsas meitas publicētais pētījums, pasaulslavenais zviedru režisors nav savas mātes bioloģiskais dēls, vēsta interneta izdevums "The Local".

Sensacionālie atklājumi publicēti Veronikas Ralstonas grāmatā "Kärleksbarnet och bort­bytingen" ("Mīlestības bērns un samainīšana"). Uz izmeklēšanu Ralstonu pamudināja Luīsas Tilberjas grāmata, kurā autore apgalvo, ka viņas tēvs un tēvocis ir Bergmana brāļi, bet viņa māte ir Hedviga Tilberga (dzimusi Šeberja). "Es sazinājos ar tiesu medicīnas padomi un jautāju, vai iespējams veikt DNS analīzi, lai to noskaidrotu," stāstīja Ralstona vietējam laikrakstam "Dagens Nyhter".

"Es ierosināju, ka viņi varētu salīdzināt pastmarkas uz vēstulēm un pastkartēm, ko sūtījis Ingmars Bergmans saviem vecākiem, ar manu DNS." Pēc analīzēm Zviedrijas Tiesu medicīnas nacionālā padome informēja Ralstonu, ka viņas slavenais tēvocis patiesībā nav viņas asins radinieks.

Savā grāmatā Ralstona cenšas izskaidrot, kas patiesībā ir noticis.

"Kad mana vecāmāte Karina Bergmane dzemdēja dēlu 1918.gada 14.jūlijā, viņa ilgu laiku bija ļoti slima, un, iespējams, bērniņš neizdzīvoja," atklāj Ralstona. "Es neesmu pārbaudījusi Upsalas slimnīcas arhīvu, vai todien kāds bērns piedzima nedzīvs, tāpēc tas ir tikai minējums. Taču es domāju, ka tieši tas arī notika un ka viņas vīrs Ēriks samainīja to pret Hedvigas Šeberjas bērnu, ko viņa iepriekš laida pasaulē Stokholmā."

LETA, Foto:  Bulls Press