Sabiedrība
2011. gada 29. maijs, 08:46

Šodien sāk kursēt pasažieru vilciens Rīga-Valga-Tallina

Jauns.lv

Šodien sāk kursēt pasažieru vilciens Rīga-Valga-Tallina ar pārsēšanos Valgā, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja AS "Pasažieru vilciens" (PV).

PV aicina šodien masu saziņas līdzekļu pārstāvjus uz svinīgo dzelzceļa pasažieru satiksmes starp Rīgu un Tallinu atklāšanas pasākumu plkst.13 Centrālajā stacijā pie 1. ceļa.

Pirmo reisu Rīga-Tallina ar pārsēšanos Valgā atklās PV valdes priekšsēdētājs Nils Freivalds un Igaunijas vēstniecības Latvijā vadītāja vietnieks Meelis Ojaso.

Pasākumu kuplinās un ar priekšnesumu uzstāsies Dzelzceļa nozarē strādājošo deju kolektīvs "Bānītis".

Pasažieru vilciens no Rīgas uz Igaunijas galvaspilsētu Tallinu aties plkst.13.20, bet, sasniedzot Valgu, pasažieriem būs jāpārsēžas Igaunijas dzelzceļa pasažieru pārvadātāju uzņēmuma "Edelaraudtee" apkalpotajā vilcienā, lai plkst.16.45 no Valgas turpinātu ceļu uz Tallinu. Vilciens Tartu pilsētā iebrauks plkst.18.20, bet galastaciju - Tallinu - sasniegs plkst.21.21.

No Tallinas plkst.6.53 vilciens dosies atceļā uz Latvijas galvaspilsētu Rīgu. Maršrutā plānots, ka Tartu pilsētā vilciens iebrauks plkst.9.50. Latvijas un Igaunijas robežpilsētā Valgā notiks pasažieru pārsēšanās Latvijas uzņēmuma "Pasažieru vilciens" vilcienā, kas plkst.11.44 uzņems kursu uz Rīgu. Iebraukšana Rīgā paredzēta plkst.15.

LETA