Sabiedrība
2011. gada 14. jūnijs, 15:44

Vaira Vīķe-Freiberga "Cinevillā" piedalīsies lielā Jāņu vainaga vīšanā

Jauns.lv

Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga piedalīsies kinopilsētā "Cinevilla" notiekošajās Līgo svētku pasākumā "Rūdolfa Jāņi Cinevillā", pieliekot roku arī lielā Jāņu vainaga vīšanā.

Vīķe-Freiberga lielā Jāņu vainaga vijumu pēdējo posmu savienos roku rokā ar latviešu kinorežisoru Jāni Streiču, aģentūru LETA informēja projekta izpildproducente Ilze Jansone.

Telekompānija LNT un "Latvijas Krājbanka" šogad turpina tradīciju un aicina ikvienu piedalīties lielākā Jāņu vainaga tapšanā, ievijot tajā savas līdzpaņemtās jāņuzāles, un gada īsākajā naktī izjust īpašu kopības sajūtu pasākumā "Rūdolfa Jāņi Cinevillā", kas notiks 23.jūnijā un 24.jūnijā.

Senie latvieši ticēja, ka no trejdeviņām jāņuzālēm vīts vainags pasargā no nelaimēm un slimībām, atvaira skauģus un nelabvēļus. Ozolu vainagi simbolizēja spēku un vīrišķību. Ar labām domām un vēlējumiem vīsim šajos tradicionālajos svētkos ziedu un ozolu vainagus sev un savai Latvijai, aicināja eksprezidente.

Līgo svētku pasākuma laikā kinopilsētā "Cinevilla" būs iespēja arī noskatīties Streiča pēdējo filmu "Rūdolfa mantojums", izstaigāt filmas tapšanas takas un tikties ar filmas režisoru vienā no kinopilsētas "Cinevilla" dekorācijām - baznīcā.

Līgotāji "Cinevillā" tiks gaidīti jau 23.jūnijā no plkst.12. Līgotāju ērtībām tiks nodrošinātas plašas autostāvvietas un telšu pilsētiņa. Lielākā Jāņu vainaga tapšanu varēs vērot tiešraidēs kanālā LNT, bet "Rūdolfa Jāņu Cinevillā" skaistākos brīžus ierakstā LNT varēs redzēt 24.jūnija vakarā.

Biļetes uz šo Līgo svētku pasākumu var iegādāties "Biļešu paradīze" tirdzniecības vietās visā Latvijā. Biļetes cena patlaban ir pieci lati, bet no 20.jūnija biļešu cena tiks paaugstināta. Bērniem līdz 12 gadu vecumam ieeja pasākumā būs bez maksas.

Sadarbībā ar "Pasažieru vilciens" 23.jūnijā no Rīgas uz Tukumu kursēs arī īpašs Līgo dienas papildus reiss.

LETA/Foto no Rīgas Viļņu arhīva