112
2011. gada 20. jūnijs, 08:53

Ceļu policija Jāņu brīvdienās sola pārbaudīt maksimāli daudz šoferu

Jauns.lv

Jāņu brīvdienās Ceļu policija sola apjomīgus reidus uz ceļiem visā Latvijā, pirmdienas rītā Latvijas radio sacīja Valsts policijas Satiksmes uzraudzības biroja priekšniece Vineta Mistre.

Viņa norādīja, ka reidu vietās tiks apstādināti visi vadītāji bez izņēmuma, tāpēc policija aicina vadītājus izturēties pret reidiem saprotoši. "Ja visa Latvija svētkos atpūšas, tad policija ir tā, kas rūpējas par drošību, tajā skaitā arī par ceļu satiksmes drošību. Tas nozīmē, ka visa Valsts policija strādā pastiprinātā režīmā. Protams, tā prioritāte numur viens ir ceļu satiksmes drošība. Lai drošību nodrošinātu, svētkos tiks izmantots maksimāli liels darbinieku skaits, izmantoti tiks visi Kārtības policijas dienesti, patruļdienests, gan iecirkņu inspektori. Un visu svētkus laikā, katru dienu mēs nodrošināsim kontroli uz ceļiem. Paralēli minētajam tiks izmantoti arī tehniskie resursi, proti, izmantosim, rīcībā esošos fotoradarus," sacīja Mistre.

Viņa neslēpa, ka Ceļu policija reidos mēģinās "nosegt pēc iespējas vairāk ceļu." "Gan valsts nozīmes ceļu, gan vietējās nozīmes ceļus, lai nepieļautu to situāciju, kad vadītāji brauc dzērumā," viņa teica.

Mistre neslēpa, ka policija centīsies pārbaudīt pēc iespējas vairāk šoferu. "Šī stratēģija ir līdzīga katru gadu. Tas nozīmē, ka tajās vietās, kur strādāsim, apturēsim visus vadītājus. Vadītājiem ar to ir jārēķinās, tāpēc lūgums būt tolerantiem, izprast situāciju, arī atbilstoši tam darīt to, ko lūdz policijas darbinieks. Tā kā pārbaude tiks veikta pēc iespējas vairāk vadītājiem," sacīja Mistre.

BNS