Sabiedrība
2011. gada 7. jūlijs, 16:11

No Siguldas uz Rīgu kursēs ekspresvilciens

Jauns.lv

No Siguldas uz Rīgu darba dienās tiks norīkots ekspresvilciens, kas ļaus par 20 minūtēm ātrāk nokļūt galvaspilsētā, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja AS "Pasažieru vilciens".

Atsevišķos posmos ātrums sasniegšot 100 kilometrus stundā, un ceļā tiks pavadīta viena stunda.

Ekspresvilciens sāks kursēt 11.jūlijā, no Siguldas tas aties plkst.6.49 un Rīgā pienāks plkst.7.49. Ekspresvilciens pieturēs Inčukalnā un Garkalnē, kā arī visās Rīgas stacijās.

Pēc ekspresvilciena palaišanas tikšot analizēta pasažieru plūsma un, ja pasažieri to novērtēs, līdzīgi ekspresvilcieni rudenī tikšot norīkoti arī no Jelgavas un Tukuma.

PV tādējādi piedāvāšot ātru un ērtu satiksmi ar Rīgu un uzskata, ka autobraucējiem daudz izdevīgāk būšot atstāt auto dzelzceļa stacijā un uz galvaspilsētu doties ar vilcienu.

Savukārt sestdienās PV pasažierus aicina ar dīzeļvilcienu apmeklēt Gulbeni. Tūrisma vilciens no Rīgas atiet plkst.8.29, un Gulbenes stacijā plkst.13 iespējams pārsēsties bānīša šaursliežu dzelzceļa maršrutā Gulbene-Alūksne, lai apceļotu Ziemeļvidzemi. Posmā Gulbene-Alūksne iespējami bānīša sarūpēti pārsteigumi.

LETA