Politika
2011. gada 17. jūlijs, 19:44

Nākamnedēļ dibinās Zatlera Reformu partiju un Vidzemes partiju, apvienosies Nacionālā apvienība

Jauns.lv

Nākamajā sestdienā notiks ne tikai referendums par 10.Saeimas atlaišanu, bet arī jaunu partiju dibināšana un Nacionālās apvienības ""Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK" apvienošanās kongress.

Sestdien, 23. jūlijā, notiks eksprezidenta Valda Zatlera jaunās partijas dibināšana. Tieši Zatlers maija beigās izšķīrās rosināt tautas nobalsošanu par esošā parlamenta atlaišanu tikai nepilnus desmit mēnešus pēc vēlēšanām un mēnesi pirms savu pilnvaru beigām. Partijas nosaukums būs Zatlera Reformu partija, par ko eksprezidents jau saņēmis dažu politiķu kritiku par lokomotīvju principa saglabāšanu.

Zatlera Reformu partijas dibināšanas kongress notiks Rīgā, bet par vietu vēl tiek lemts.

23.jūlijā notiks arī bijušā un pašlaik likvidācijas procesā esošās Tautas partijas (TP) biedra Venta Armanda Kraukļa iniciētās Vidzemes partijas dibināšana. Partijas krāsa būšot karmīnsarkana, kas ir Latvijas valsts karoga krāsa, bet par Vidzemes partijas logo notikšot konkurss. Partijas dibinātāju vidū pārsvarā ir līdzšinējie TP biedri.

"Jā, tā tas vēsturiski izveidojās, ka virkne Vidzemes pašvaldību vadītāju bija TP, kas bija arī loģiski, jo TP reāli interesējās par reģionālo attīstību, turklāt ne tikai tādā valsts investīciju piešķiršanas atsevišķiem projektiem līmenī, bet arī sistēmiski. Paši šie cilvēki ir ilgstoši strādājuši savās pašvaldībās, vēlētāji viņus zina, tādēļ es nedomāju, ka agrākā piederība TP būtu traģēdija," Krauklis iepriekš izteicās presē.

Vidzemes partijas dibināšanas kopsapulce notiks 23. jūlijā plkst.11 Rūjienas kultūras namā.

Apvienoties vienā partijā 23. jūlijā nolēmušas arī Nacionālās apvienības partijas – "Visu Latvijai!" un ""Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK. Pēc reorganizācijas apvienotā partija saglabās līdzšinējo partiju apvienības nosaukumu un sauksies "Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK".

10.Saeimas vēlēšanās tēvzemieši ar "Visu Latvijai!" startēja kopīgā sarakstā. Apvienotais saraksts iekļuva Saeimā, bet vairumu sarakstā iegūto vietu ieņēma "Visu Latvijai!" pārstāvji.

Apvienošanās kongress notiks Rīgas Latviešu biedrības namā un sāksies plkst.11.

BNS