Sabiedrība
2011. gada 26. jūlijs, 14:58

Ušakovs pāri palikušos ziedojumus atdos slimo bērnu ārstēšanai

Jauns.lv

Apkopojot gan saņemtos rēķinus no slimnīcas, gan saņemtos ziedojumus, ir kļuvis skaidrs, ka Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) varēs ziedot labdarībai ap 170 000 latu.

Ušakovs skaidroja, ka šie līdzekļi tiks novirzīti slimu bērnu ārstēšanai, kam var palīdzēt tikai mediķi ārzemēs, bet kuri nevar saņemt atbalstu no valsts. "Bērni tiks izvēlēti sadarbībā ar Rīgas domes Labklājības departamentu. Tie varētu būt kādi 5-6 bērni," savā mikroblogošanas vietnē "Twitter" skaidroja Rīgas mērs.

Pēc negadījuma Rīgas maratona laikā uz Ušakova mātes Ludmilas Ušakovas vārda bija atvērts ziedojuma konts, kurā kopumā saziedoti 148 366,59 lati, 7780,91 ASV dolāri, 30 293,11 eiro, 300 rubļi un 50,17 Lielbritānijas mārciņas. Ušakovam ziedojuši vairāk nekā 4000 cilvēku.

Savukārt, pateicoties SIA "Lattelecom" vadības operatīvai un pretimnākošai rīcībai, pēc Ušakova kolēģu lūguma atverot ziedojuma tālruni, ar īsziņām saziedoti 17 837 lati, bet ar zvaniem ziedoti 22 743 lati. Šo ziedojumu tālruni izmantojuši vairāk nekā 90 000 cilvēku.

SIA "Lattelecom" pārstāvis Jānis Palkavnieks aģentūrai LETA skaidroja, ka kopējā summa, kas ziedota ar īsziņu un telefona zvanu starpniecību, vēl pieaugs, jo patlaban ne visi no 90 000 cilvēkiem, kas šo pakalpojumu ir izmantojuši, ir apmaksājuši savus telefona rēķinus. "Mēs nekreditējam ziedotājus. Klientam [ziedojuma saņēmējam] nauda tiek samaksāta tikai tad, kad zvana veicēji apmaksā rēķinu. Tiklīdz tas tiek izdarīts, naudu nekavējoties pārskaitām saņēmējam," skaidroja Palkavnieks. Viņš norādīja, ka uzņēmums nekomentē informāciju par privātpersonām, taču pieļāva, ka pagaidām ne visi zvanītāji ir samaksājuši rēķinus.

Pašlaik ir segti visi izdevumi, kuri saistīti ar ārstēšanās procesu Berlīnes Universitātes klīnikā "Charite" un transportēšanu uz Berlīni - kopumā 68 373,64 eiro.

Kā plānots, visi saziedotie līdzekļi, kas paliks pāri pēc ārstēšanās izdevumu segšanas, tiks novirzīti labdarībai, proti, slimu bērnu ārstēšanai ārvalstīs.

Sākumā Berlīnes klīnikas speciālisti informēja, ka kopējās ārstēšanas izmaksas var sasniegt 250 000 eiro, jo pastāvēja draudi, ka būs nepieciešama aknas transplantācija.

Pateicoties vairāku desmitu tūkstošu cilvēku atbalstam, ziedotie līdzekļi ir bijuši pietiekami, lai pilnībā segtu visus ārstēšanās izdevumus, tāpēc Ušakovs pieņēmis lēmumu atteikties no kompensācijas ārstēšanās izdevumu segšanai no valsts budžeta.

"Vēlreiz gribu pateikt lielu paldies visiem, kuri sniedza savu atbalstu un ziedoja ārstēšanās izdevumu segšanai," uzsvēra Ušakovs.

LETA