Ķuzis: cilvēkiem jāsaprot, ka policijā var nopelnīt
Sabiedrība

Ķuzis: cilvēkiem jāsaprot, ka policijā var nopelnīt

Jauns.lv

Labākajiem policistiem būtu jāmaksā kā pirmskrīzes laikos, viedokli "Neatkarīgai Rīta avīzei" pauž Ints Ķuzis, kuru otrdien valdība apstiprināja Valsts policijas priekšnieka amatā.

Ķuzis: cilvēkiem jāsaprot, ka policijā var nopelnī...
Ķuzis uzskata, ka labākajiem policistiem būtu jāsaņem 700-800 latu mēnesī
Ķuzis uzskata, ka labākajiem policistiem būtu jāsaņem 700-800 latu mēnesī

Avīzē norādīts, ka tobrīd vēl topošais VP vadītājs saņēmis norādījumus, ka viņam būs jāsakārto policijas atalgojuma sistēma, taču par konkrētu termiņu tikšot runāts tikai pēc apstiprināšanas amatā.

Pēc ģenerāļa domām, cilvēkiem ir jāsaprot, ka viņi var nopelnīt, strādājot policijā. Ķuzis gan nenosauca konkrētu summu, ar kādu nākotnē varētu rēķināties policisti, jo visu noteiks diferencētā atalgojuma sistēma.

"Ir tādi kadri, kuri spēj vairāk, uz kuriem turas nodaļas un biroji, kuriem ir zvaigznītes, un ir arī parastie ierindnieki. Domāju, ka labākajiem darbiniekiem atalgojumam vajadzētu būt tik lielam kā pirmskrīzes periodā, kad, strādājot ar organizēto noziedzību, varēja nopelnīt ap 700–800 latiem mēnesī. Tagad, atnākot uz policiju, kārtībniekam ir 270 latu alga, kas nav īsti normāli," situāciju raksturoja Ķuzis.

Viņš arī apgalvo, ka algu palielināšanu nav plānots panākt ar policistu atlaišanu.


Kasjauns.lv/BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA