„UgunsGrēka” aktieru atpūta vasarā
Kultūra
2011. gada 20. augusts, 06:34

„UgunsGrēka” aktieru atpūta vasarā

Jauns.lv

Sākoties darbam seriāla „UgunsGrēks” jaunajā sezonā, pirmais, ko aktieri dara satiekoties, ir atpūtas apspriešana. Kasjauns.lv lūko, kuram atpūta jau ir aiz muguras, bet kuram – vēl tikai priekšā.

Bērziņa plosās „Pink Floyd” koncertā Parīzē

Ritas lomas atveidotāja aktrise Marija Bērziņa nedēļu pavadīja Francijā, kur baudīja gan gastronomiskas „izvirtības”, gan „Pink Floyd” koncertu. Marija beigusi Franču liceju un brīvi runā franču valodā, tāpēc nav brīnums, ka šī ir tikai viena no neskaitāmajām reizēm, kad aktrise apceļojusi šo zemi.

Šoreiz viņa lielāku vērību pievērsa Normandijas un Bretaņas reģioniem. Un, protams, Parīzei, kur Marija „Beercy” stadionā ar draugiem apmeklēja kādreizējā „Pink Floyd” dalībnieka Rodžera Votersa koncertu „The Wall”. „Tas bija vislabākais un grandiozākais no dzīvajiem koncertiem, ko savā dzīvē esmu baudījusi!” joprojām sajūsminās aktrise. Biļeti uz šo koncertu viņai uzdāvinājuši draugi kā pateicību par tulces pakalpojumiem ceļojuma laikā.

Šteina nūjo pa kalniem

Aktrise Anna Šteina, kura seriālā atveido neglābjami ļauno Kitiju, Jāņus pavadīja Austrijā, atpūtinot kājas pēc nogurdinošas nūjošanas.

Tad, lūk, kāpēc Anna nepiedalījās „UgunsGrēka” līgošanas koncertā Limbažos! „Nūjoju pirmo reizi dzīvē, turklāt – uzreiz noejot vismaz 1000 metru,” atceras aktrise, piebilstot, ka, lai arī nūjošana notikusi, virzoties no augšas uz leju, kāpiens nebūt ar to neesot bijis vieglāks. „Nav tā, ka kāpt lejā ir daudz foršāk, nekā doties augšā, tāpat sāp muskuļi, jo visu laiku saspringumā ir konkrētas muskuļu grupas,” stāsta Anna. Turklāt iešana notikusi pa slapju zāli un ļoti stāvu nogāzi – slēpošanas melno trasi, kas ziemā ir pati ekstrēmākā. „Kad gājiena laikā nokritu trešo reizi, domāju, ka vairs uz nūjām paskatīties nevarēšu, taču nu apsveru domu par nūju iegādi, jo nūjošana ir ļoti iepatikusies,” atklāj Šteina.

Tas nav pats ekstrēmākais, ko viņai nācies piedzīvot šķietamās atpūtas laikā. Aktrise izmēģinājusi arī nobraucienu ar velosipēdu pa līkumotu un gravām ieskautu kalnu ceļu, uz kura instruktors pavadījis ar – „nedari to un šito, citādi būsi pāri stūrei”…

Dumpim ārzemes vēl priekšā

Kamēr viņa atveidotais Aivars Pētersons, iespējams, apraudzīs īpašumus un staļļus Anglijā, aktieris Uldis Dumpis būs devies krietni tālāk – uz Amerikas Savienotajām Valstīm.

Uldim Dumpim kārtīgs atvaļinājums vēl tikai priekšā. Viņš ir no tiem aktieriem, kurš seriāla jaunās sezonas filmēšanā meties ar pilnu krūti – lai safilmētu materiālu uz priekšu un varētu doties pelnītā atpūtā. 19. augustā aktieris kopā ar sievu režisori Dainu Dumpi mēros ceļu uz ASV, kur pavadīs veselu mēnesi. To izdzirdot, ne viens vien kolēģis skaudīgi izdveš: „Oho! Viņam gan labi – kamēr mēs svīdīsim teātra jauno izrāžu mēģinājumos, Dumpis baudīs Amerikas labumus!” Patiesībā draudzīgajos pārmetumos gan vairāk ir uzspēlētas aktierspēles, zem kuras maskējas prieks par kolēģa veiksmi.

Patiešām – papētot Nacionālā teātra repertuāru, jāteic, ka nopelniem bagātajam aktierim ir lieliski paveicies. Lai arī jauno sezonu teātris sāk ar divām pirmizrādēm – „Tikai tā!” (2. septembrī) un „Arī gudrinieks pārskatās” (21. septembrī), Dumpim šajās izrādēs lomu nav. Viņam uz skatuves jāatgriežas vien kā Bokas jaunkundzei izrādē „Karlsons, kas dzīvo uz jumta” 23. septembrī, bet arī tad nav jāsteidzas, jo šajā lomā viņam ir iespēja mainīties ar Voldemāru Šoriņu.

Jautāts, vai uz ASV ceļo pirmo reizi, Uldis Dumpis atgādina, ka Amerikā jau bijis arī iepriekš. „Tur mums dzīvo vairāki draugi. Esam jau bijuši pie viņiem ciemos un dosimies atkal,” satikts seriāla filmēšanas laukumā, steidzīgi stāsta aktieris. Pirms nākamās epizodes filmēšanas sākšanas viņš pagūst atklāt, ka uz Ameriku dosies draugu kompānijā. „Šovasar draugi no Amerikas atbrauca un padzīvoja pie mums, bet tagad visi kopā dosimies pie viņiem,” savus plānus atklāj aktieris. Viņi iecerējuši apceļot ASV Rietumu piekrasti līdz pat Kanādai.

Žurnāls „Rīgas Viļņi”/ Foto: no personīgā arhīva, publicitātes