Bagatskis: Pačulija apspēlēja mūs visos veidos
2011. gada 22. augusts, 23:19

Bagatskis: Pačulija apspēlēja mūs visos veidos

Jauns.lv

Gruzijas basketbola izlases līderis Zaza Pačulija pārbaudes cīņā apspēlējis Latvijas valstsvienību visos iespējamajos veidos, pārliecināts Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis ir neapmierināts ar garā gala devumu komandai.

Kā ziņots, pirmdien notikušajā spēlē Latvija piekāpās Gruzijai ar 79:83, bet Pačulija izcēlās ar 42 punktiem.

"Šim mačam nesanāca kārtīgi sagatavoties, jo vēlu atbraucām no Lietuvas. Tāpēc Gruzijas izlases spēli izpētīju tikai šodien pēcpusdienā. Gruzijas izlasei visa spēle bija vērsta uz Pačuliju - sākotnēji bumbu iespēlēja viņam un tikai tad domāja, ko darīt tālāk," pēc mača izteicās Bagatskis. "Pačulija apspēlēja mūs visos veidos - gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Savukārt mēs par daudz palīdzējām viens otram aizsardzībā, tādejādi pretinieki atrada robus tajā. Sākumā mēģinājām spēlēt ātri, jo pozicionālā cīņā mums nebija cerību apspēlēt pretinieku lielā auguma dēļ. Skumdina mūsu garo spēlētāju statistika.

Kā ziņots, Latvijas izlase mačā izmeta 34 tālmetienus - par diviem vairāk nekā divpunktu metienus -, realizējot astoņus no tiem. "Nevajadzētu tik daudz mest trīspunktniekus, bet pirmajā puslaikā mūs piespieda to darīt pretinieku šķidrā aizsardzība," izteicās Bagatskis. "Otrajā puslaikā pretinieki jau sasparojās. Izmestie tālmetieni noteikti bija par daudz, bet esam tāda stila komanda kāda esam."

Tāpat Bagatskis atklāja, ka izmaiņas sastāvā būs ātrāk nekā paredzēts. Kā ziņots, sākotnēji valstsvienības galvenais treneris bija paziņojis, ka pēdējie divi liekie basketbolisti no sastāva tiks atskaitīti tikai pēc valstsvienības noslēdzošās pārbaudes spēles 27. augustā Jelgavā pret Lielbritāniju.

"Gruzijas izlase bija komanda, kuru varējām uzvarēt, taču netikām garām ar Pačuliju, kurš sameta visu. Pats trešajā ceturtdaļā pienācīgi neuzņēmos spēli uz sevi, līdz ar to komandas sniegums pajuka - tā ir mana vaina," vainu uz sevi nedaudz uzņēmās Latvijas izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks.

"Šajā mačā punktus vairāk guvām ar savu individuālo meistarību. Jāsāk mums vienam otram uzticēties," Strēlnieks skaidroja kāpēc Latvijas izlasei šajā mačā bija tikai desmit rezultatīvas piespēles. "Nākošajā spēlē mums beidzot jāuzvar."

Kā ziņots, šis Latvijas izlasei bija sestais zaudējums sešās aizvadītajās pārbaudes spēlēs. Trešdien abas komandas savā starpā tiksies jau Ventspilī. Savukārt otrās spēles ar Gruziju Latvijai vēl atliks tikai viena pārbaudes spēle, kurā tā 27. augustā Jelgavā spēkosies ar Lielbritānijas komandu.

Pašlaik kopā ar izlasi trenējas 14 spēlētāji, bet uz čempionātu dosies 12 basketbolisti. Latvijas izlase šī gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas no 31. augusta līdz 18. septembrim risināsies Lietuvā, spēlēs vienā apakšgrupā ar Serbijas, Vācijas, Francijas, Izraēlas un Itālijas valstsvienībām.

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidātu saraksts:

Jānis Blūms, Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns, Edgars Jeromanovs, Mareks Jurevičus, Akselis Vairogs, Rihards Kuksiks, Dāvis Bertāns, Mareks Mejeris, Artūrs Bērziņš, Rolands Freimanis, Andrejs Šeļakovs, Lauris Blaus, Mārtiņš Meiers.