112
2011. gada 25. augusts, 08:20

Policija un dzelzceļnieki vienojas: nepieciešams samazināt uz dzelzceļa bojāgājušo skaitu

Jauns.lv

Valsts policija (VP) trešdien ar uzņēmumu "Latvijas dzelzceļš" (LDz) un "Pasažieru vilciens" (PV) pārstāvjiem vienojās par nepieciešamību samazināt uz dzelzceļa bojāgājušo skaitu.

VP priekšnieka palīdze Beāte Labinska pavēstīja, ka policijas vadība trešdien tikās ar LDz, PV un Latvijas Dzelzceļnieku un satiksmes nozares arodbiedrības pārstāvjiem.

Tikšanās laikā panākta vienošanās par nepieciešamību kopīgi strādāt divos pašlaik būtiskākajos virzienos. Pirmkārt, pēdējā laikā pieaug bojāgājušo skaits uz dzelzceļa, tādēļ jāveic kopīgi pasākumi šādu gadījumu samazināšanai, piemēram, veicot preventīvu kampaņu, uzsvēra VP priekšnieks Ints Ķuzis.

Kā otrs sadarbības virziens minēta kopējā drošība uz dzelzceļa, kas ietver dažādu apdraudējumu novēršanu, informācijas apmaiņu, patrulēšanu, sabiedrības informēšanu.

Tikšanās laikā dzelzceļnieki pasnieguši pateicības rakstus par operatīvu rīcību likumpārkāpēju notveršanā trīs Ogres iecirkņa darbiniekiem, kuri pagājušajā nedēļā aizturēja iespējamos kontrolieru aplaupītājus.

BNS