Politika
2011. gada 21. septembris, 05:36

Akreditēts jaunais Latvijas vēstnieks Kanādā

Jauns.lv

Latvijas vēstnieks Kanādā Juris Audariņš pasniedzis akreditācijas vēstules Kanādas ģenerālgubernatoram Deividam Džonstonam, informē Ārlietu ministrijā (ĀM).

Sarunā ar ģenerālgubernatoru vēstnieks Audariņš atzīmēja abu valstu labās un draudzīgās attiecības, kā arī uzsvēra nepieciešamību aktivizēt divpusējo ekonomisko sadarbību. Savukārt ģenerālgubernators pieminēja Latvijas un Kanādas sadarbību NATO ietvaros, uzslavēja lielo un aktīvo latviešu diasporu, kā arī sveica Latvijas valsti neatkarības atjaunošanas divdesmitajā gadadienā. AM norādīja, ka Kanāda bija pirmā no G7 valstīm, kas atjaunoja diplomātiskās attiecības ar Latviju.

Svinīgā ceremonija notika 19.septembrī ģenerālgubernatora rezidencē vēsturiskajā Kvebekas pilsētā. Kopā ar Latvijas vēstnieku akreditācijas vēstules pasniedza arī Angolas, Armēnijas, Francijas, Gruzijas un Korejas jaunie diplomātisko misiju vadītāji Kanādā.

Ārvalstu vēstnieki Kvebekas pilsētā tiek akreditēti tikai reizi gadā, tradicionāli akreditācijas ceremonijas notiek Kanādas galvaspilsētā Otavā. Kvebekas pilsēta atrodas Kanādas austrumos Svētā Lorenca upes krastā un ir viena no vecākajām pilsētām Ziemeļamerikā, dibināta 17.gadsimta sākumā. Pilsēta ir franciski runājošās Kanādas iedzīvotāju daļas kultūras centrs un nozīmīgs tūrisma galamērķis.

LETA