Kultūra
2011. gada 30. septembris, 00:52

Oktobrī notiks ikgadējie Rīgas Grāmatu svētki

Jauns.lv

7., 8. un 9.oktobrī Rīgā, Kongresu namā, būs 12.Rīgas Grāmatu svētki, informē Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas izpilddirektore Dace Pugača.

Savus lasītājus gaidīs ap 40 izdevējiem, tai skaitā "Avots", "Atēna", "Dienas grāmata", Jāņa Rozes apgāds, "Jumava", "Kontinents", "Latgales Studentu centrs", "Liels un mazs", "Madris", "Neputns", "Nordik", "Pētergailis", "Turība", "Zinātne", "Zvaigzne ABC" un citi.

Pugača solīja, ka arī šogad Grāmatu svētki nebūs iedomājami bez interesantas kultūras programmas.

Kā jau ierasts, visas trīs Grāmatu svētku dienas darbosies arī grāmatu maiņas galds, loterija, kurā varēs piedalīties un laimēt grāmatu ikviens, kura pirkums būs vismaz piecu latu apjomā, bet mazajiem visu sestdienu un svētdienu darbosies lasīšanas, rotaļu un zīmēšanas darbnīca, kur vecāki varēs droši atstāt savus bērnus, lai paši baudītu visus labumus, ko piedāvā Grāmatu svētki.

Mazos lasītājus gaida sevišķi plaša un interesanta programma - ne tikai vairāku brīnišķīgu jaunu grāmatu atvēršana sestdien, bet svētdien sadarbībā ar Bērnu literatūras centru tiks rīkots arī "Lasīšanas labirints", kam sekos "Mīklu sprints" - interaktīva spēle ar vairākām "stacijām" otrā stāva foajē un "Multenkultens" - bērnu animācijas darbnīcas Mazajā zālē: filmiņu skatīšanās un filmu veidotāju Kristīnes Ratnieces un Ivara Šmita iztaujāšana.

Žurnālisti ar 12.Rīgas Grāmatu svētku programmu tiks iepazīstināti preses konferencē 3.oktobrī plkst.12 Baznīcas ielā 37-3.

LETA