Kultūra

Liepājas teātrī top Dž.Dž.Džilindžera mūzikls "Pūt, vējiņi!"

Jauns.lv

Liepājas teātrī darbu pie mūzikla "Pūt, vējiņi!" iestudējuma sācis režisors Dž.Dž.Džilindžers, informēja Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Liepājas teātrī top Dž.Dž.Džilindžera mūzikls "Pūt...

Darbs pie mūzikla iestudējuma sācies jau agrā pavasarī, aktieriem strādājot ar vokālajiem pedagogiem un apgūstot sarežģīto muzikālo materiālu. Šonedēļ aktieri Ingas Krasovskas vadībā strādā, veidojot mūziklam horeogrāfiju.

"Pūt, vējiņi!" ir viena no visvairāk iestudētajām Raiņa lugām – latviešu teātros tā iestudēta neskaitāmas reizes, gan tieši pārnesot notikumus uz skatuves, gan veidojot modernu un citādu skatījumu uz Raiņa darbu. Šoreiz Raiņa lugu jaunās skaņās pārveidojuši Kārlis Lācis, Jānis Elsbergs un Evita Mamaja.

"Esmu šo lugu pusgada garumā krustu šķērsu izpētījis, esam to izpreparējuši dažādos veidos, taču palikām pie Raiņa shēmas, sižeta un pamatlīnijām. Daļa no teksta ir mana, atsevišķos gadījumos, kur varēja un kur sižets un mūzika ļāva, es ņēmu fragmentus no Raiņa - vai nu burtiski, vai to viegli pārveidojot. To pašu darīju ar tautasdziesmām - iekļāvu oriģinālās vai nedaudz pārveidotas, tieši tāpēc minam, ka mūzikls tapis pēc Raiņa lugas un latviešu tautasdziesmu motīviem," informēja Elsbergs. Viņš arī uzver, ka tekstu radīšana mūziklam bijis liels izaicinājums, tāpat kā komponistam Kārlim Lācim, kuram "Pūt, vējiņi!" ir pirmais mūzikls.

Iestudējumā piedalās gandrīz visi Liepājas teātra aktieri. Ulda lomu atveidos Edgars Pujāts, bet Baibas lomā dublēsies Everita Pjata un dziedātāja Aija Andrejeva. Gatiņa lomu atveidos Kaspars Kārkliņš, bet Zanes lomu - Agnese Jēkabsone.

Izrādei scenogrāfiju veido Mārtiņš Vilkārsis, bet kostīmus - Ilze Vītoliņa.

Mūzikla "Pūt, vējiņi!" pirmizrāde paredzēta 11.novembrī.

LETA