Politika
2011. gada 17. oktobris, 08:14

Iekšlietu ministra amatam Olšteinu ieteicis Ražuks

Jauns.lv

Iekšlietu ministra amatam no Zatlera reformu partijas (ZRP) aizgājušais Saeimas deputāts Klāvs Olšteins neesot pieteicies pats.

Šovakar intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Panorāma" pēc ilgas tirdīšanas Olšteins atzinās, ka iekšlietu ministra amatam viņu izvirzījis partijas biedrs Romualds Ražuks.

Olšteins tad apliecinājis, ka būtu gatavs uzņemties šos pienākumus, ja būtu tāda nepieciešamība, taču partijai jau esot izvirzīts kandidāts šim amatam - Rihards Kozlovskis, un viņš šo izvēli respektējot.

Neviens no sešiem bijušajiem ZRP biedriem neieņemšot ministra amatus.

Olšteins, komentējot aiziešanas no ZRP iemeslus, norādīja uz demokrātijas trūkumu partijā. Viņš stāstīja, ka esot cilvēki, kuri nav partijas biedri, bet tiem ir izšķiroša ietekme uz lēmumiem, piemēram, "pelēkais kardināls" Edgars Rinkēvičs.

"Viņš ir tas, kurš arī aizkulisēs visu laiku kārtojis visādas partijas intereses, runājis gan ar "Saskaņas centru, gan ar citiem partneriem, gan arī virzījis savus ministra kandidātus," apgalvoja politiķis.

Tāpat Olšteins apgalvoja, ka būtiska ietekme ZRP esot Sandrai Sondorei-Kukulei, kas iesaistījusies sarunās par koalīcijas veidošanu. Kad paziņots, ka ZRP ies vienā koalīcijā ar "Saskaņas centru", Sondores-Kukules dzīvesbiedrs Guntars Kukuls esot vērsies "pie citiem cilvēkiem ar apliecinājumu, ka viņš ir galvenais sarunu vedējs".

"Es uzskatu to par nepieņemamu - ka manā vārdā kāds cits ved sarunas un uzurpē varu," sacīja politiķis.

Tāpat Olšteins sūdzējās, ka "partijas kodols" viņam liedzis iespēju komunicēt ar žurnālistiem, un izteica citus pārmetumus bijušajiem kolēģiem.

 LETA