Politika

Kalnmeiers pārliecināts, ka "Latvenergo" lieta neizgāzīsies

Jauns.lv

Lai arī kopš Latvijas energokompānijas "Latvenergo" amatpersonu aizturēšanas un kriminālprocesa uzsākšanas ir pagājis jau pusotrs gads, bet apsūdzību joprojām nav, nevar uzskatīt, ka šī lieta ir izgāzusies, intervijā atklāja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Kalnmeiers pārliecināts, ka "Latvenergo" lieta nei...

Šajā lietā ir problēmas ar starptautiskās sadarbības lūgumu izpildi. Ģenerālprokuratūra ārvalstīm nosūtījusi informāciju un lūgumus sniegt lietā nepieciešamās ziņas, tomēr atpakaļ uz Latviju atbildes nenāk. Arī šajā gadījumā tās ir ofšoru zonas, un kavēšanās ar atbildēm arī bremzē šīs lietas virzību. "Bet pašreiz darbs tur notiek intensīvs, nevar teikt, ka nestrādā, vienīgi nav šīs sabiedriskās izpausmes un publiskajā telpā sniegtās informācijas,” LTV raidījumam "De facto" teica Kalnmeiers.

Uz jautājumu, vai ar šo lietu viss ir kārtībā, ģenerālprokurors atbildēja: „tādā mērā, kā es esmu informēts – jā.”

Jau vēstīts, ka saistībā ar Latvijas energokompānijas " Latvenergo" amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām laika posmā no 2006.gada līdz 2010.gada jūnijam  Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 2010.gada 14.jūnijā sāka kriminālprocesu par noziedzīgiem nodarījumiem, kas saistīti ar dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, kukuļņemšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, ko izdarījusi organizēta grupa. Kriminālprocesa ietvaros tika aizturētas astoņas personas, no tām piecas strādāja valsts uzņēmumos "Latvenergo" un "Sadales tīkls".

KNAB  vaino "Latvenergo" amatpersonas un privātuzņēmumu pārstāvjus vairāk nekā 1,13 miljonu eiro (794,2 tūkstošu latu) noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā.

Kriminālprocesa ietvaros apcietinājums tika piemērots toreizējām uzņēmuma valdes priekšsēdētājam Kārlim Miķelsonam, toreizējam " Latvenergo" viceprezidentam Aigaram Meļko un uzņēmējam Andrejam Livanovičam, taču vēlāk viņi pret drošības naudu no cietuma tika atbrīvoti.

BNS