Cilvēki satraucas, kāpēc Vaira Vīķe-Freiberga neatnāca uz eksprezidentu brokastīm pilī
Par godu savai ienākšanai atjaunotajā Rīgas pilī Vējonis bija sarīkojis svinīgas brokastis kopā ar bijušajiem prezidentiem un viņu dzīvesbiedriem.
Politika
2016. gada 22. augusts, 17:45

Cilvēki satraucas, kāpēc Vaira Vīķe-Freiberga neatnāca uz eksprezidentu brokastīm pilī

Jauns.lv

Eksprezidentus uz brokastīm Valsts prezidents Raimonds Vējonis bija saaicinājis, lai atzīmētu ievākšanos Rīgas pilī un savu pirmo darba dienu tur. Tomēr bijušo valsts galvu starpā nav Vairas Vīķes-Freibergas, un tas tautā radīja bažas un jautājumu: kā tad tā?

Svinīgajā ceremonijā piedalījās Guntis Ulmanis un Aina Ulmanes kundze, Valdis Zatlers un Lilita Zatleres kundze, kā arī pirms laika no sabiedrības redzesloka uz brīdi nozudušais Andris Bērziņš.

Kas pirmais nāk, tas pirmais maļ

Iemeslus eksprezidentes prombūtnei Kasjauns.lv uzzināja no Vairas Vīķes-Freibergas preses sekretāres Dainas Lasmanes. Izrādās, prezidentes kompāniju šajā dienā jau pirms laba laiciņa bija lūdzis Maķedonijas prezidents Gorge Ivanovs.

„Freibergas kundzei nebija iespējas apmeklēt svinīgās brokastis, jo jau pirms pus gada tika saņemts ielūgums no Maķedonijas prezidenta. Eksprezidente kā lektore tika aicināta uzstāties Jauno līderu vasaras skolā, Ohridas pilsētā. Tas ir uz sociālo aktivitāti vērsts pasākums,” informē eksprezidentes preses sekretāre Lasmane. Atcelt ieplānoto ceļojumu nebija iespējams saplānotā laika un nopirkto biļešu dēļ.

Rīgas pils – valstiskuma simbols

„Rīgas pils ir viens no mūsu valstiskuma simboliem un Latvijas vēstures lieciniece, nozīmīgs kultūrvēstures mantojums,” svinīgās ceremonijas laikā uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Viņš pauda cerību, ka līdz 2018.gadam izdosies pilnībā atjaunot Rīgas pili, kas būtu izcila dāvana Latvijas simtajā dzimšanas dienā. Valsts prezidenta kanceleja kopš 2012.gada atradās pagaidu rezidencē Melngalvju namā.

 

Kasjauns.lv/Foto: Ieva Čīka/Edijs Pālens/Evija Trifanova/LETA