Jaunās 11. Saeimas deputātu dīvainie palīgi
Politika
2011. gada 9. novembris, 06:40

Jaunās 11. Saeimas deputātu dīvainie palīgi

Jauns.lv

Jaunie Saeimas deputāti sākuši izvēlēties sev palīgus. To vidū varam atrast vienu otru sabiedrībā labi pazīstamu vārdu. Šķēles palīgs aizmucis pie saskaņieša. Brigmanis atkal savu sievu aizdevis kolēģim…

Seņkāns – no Tautas partijas pie „Saskaņas centra”

Bijušā Saeimas deputāta, nu jau izjukušās Tautas partijas tēva Andra Šķēles palīgs, arī izbijušais tautpartijietis Sergejs Seņkāns iekārtojies darbā par citas partijas, „Saskaņas centra” deputāta Ņikitas Ņikiforova palīgu.

Seņkāns deputāta palīga pienākumus veiks uz pusslodzi. Kā liecina publiski pieejamā informācija, Seņkāns ir visnotaļ turīgs vīrs un, visticamāk, nav iekārtojies darbā, lai saņemtu nedaudz vairāk kā 200 latu lielu algu, bet gan tādēļ, lai būtu pieejama informācija. Deputāta palīgam ir visai plašas iespējas piekļūt informācijai ne tikai Saeimā, bet arī lūgt sniegt ziņas dažādām ministrijām un iestādēm.

Līdz šim Seņkāns ir strādājis gan pašvaldības uzņēmumā „Jūrmalas ūdens”, gan Lielupes ostas pārvaldē, bijis arī pašvaldības lietu ministra Edgara Zalāna biroja vadītājs. Seņkāns ir arī viens no biedrības „Ilgtspējīgas attīstības institūts”  dibinātājiem. Caur šo biedrību 10. Saeimas sasaukuma laikā tika algoti Tautas partijai vajadzīgie cilvēki.

Zatlera palīdze – bijušā Rīgas pils protokola vadītāja

Par Saeimas deputāta, kādreizējā Latvijas Tautas frontes līdera Romualda Ražuka (Zatlera Reformu partija) palīgu kļuvis Barikāžu dalībnieku atbalsta fonda prezidents Renārs Zaļais, kurš pats kandidēja 11. Saeimas vēlēšanās, bet netika ievēlēts. Toties Saeimā ievēlētā eksprezidenta Valda Zatlera palīdze būs viņa bijusī prezidenta protokola vadītāja Jana Trahimoviča.

Brigmanis atkal savu sievu aizdod kolēģim

Kā jau daudzus gadus izpalīdzīgs ir arī ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, kurš savu sievu Elitu Brigmani par palīdzi aizdevis kolēģim Jānim Vucānam. Pēc saķeršanās ar KNAB Brigmanis savu sievu par palīdzi darbā  vairs nepieņem, taču labprāt viņu aizdod kolēģiem. Tā notika arī iepriekšējā sasaukuma laikā.

Miljonāra atvase stutēs ZRP pārbēdzēju

Par ārpusfrakciju deputāta, no zatleriešiem aizmukušā Gunāra Rusiņa palīdzi kļuvusi agrākā „Vienotības” Saeimas frakcijas sekretāre un viena no Latvijas miljonāru atvasēm Loreta Skaburska. Viņa sev uzmanību piesaistīja aizvadītajās Saeimas ārkārtas vēlēšanās, kad spēja Zatlera Reformu partijas kandidātu sarakstā pacelties no pēdējās vietas līdz iekļūšanai Saeimā, taču pēdējā brīdī izrādījās, ka viņu ir apsteidzis partijas biedrs Edmunds Demiters, kurš sarakstā atradās augstāk.

Kasjauns.lv/ Foto: Ieva Čīka/ LETA