Sabiedrība
2011. gada 9. novembris, 15:50

"Latviešu radio" mainīs nosaukumu uz "Super FM"

Jauns.lv

Radiostacijas "Latviešu radio" programmas nosaukumu drīzumā plānots mainīt uz "Super FM", pastāstīja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes pārstāve Daira Apine.

Padome šodien atļāva izdarīt izmaiņas SIA "Latviešu radio" darbības pamatnosacījumos.

Kā skaidro SIA "Latviešu radio" valdes priekšsēdētājs Ivo Baumanis, pēc trīs gadu darbības radio īpašnieki izlēmuši mainīt un paplašināt tā aktivitātes.

"Šis tomēr nav mirkļa lēmums. Esam sapratuši, ka situācija ar jauno Latvijas mūziku ir tāda, kāda tā ir. Taču Latvija un tās mākslinieki ir kopējā Eiropas mūzikas telpā, līdz ar to arī latviešu darbs jāvērtē līdzīgās kategorijās. Šis lēmums pavērs iespējas arī citiem latviešu mūziķiem, kuri dziesmas izpilda citās valodās, piedāvāt savus darbus radio klausītājiem," klāsta Baumanis.

Radio vadītājs patlaban vēl nevarēja pateikt, kad tieši "Latviešu radio" sāks raidīt ar "Super FM" nosaukumu, taču tas notikšot ļoti drīz, iespējams, pat līdz šī gada beigām.

Tomēr Baumanis norāda, ka visas pārējās pārraides, kas patlaban klausāmas "Latviešu radio", paliks.

Mediju grupā "Super FM" ir radiostacijas "Eiropas hītu radio", "Krievijas hiti" un "Latviešu radio".

Patlaban "Latviešu radio" sevi pozicionē kā neatkarīgās Latvijas populārāko dziesmu radio, kas nozīmē, ka tiek atskaņotas tikai tās dziesmas, kas radītas, sākot no 1990.gada.

Radiostacija "Latviešu radio" sāka raidīt 2008.gada 9.oktobrī. Pēc tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras "TNS Latvia" datiem, "Latviešu radio" vasaras periodā bija 12.populārākā radiostacija Latvijā ar 1,8% lielu klausīšanās laika daļu .

"Latviešu radio" patlaban dzirdams 96,8 megahercu (MHz) frekvencē Rīgā un apkārtnē, 95,2 MHz Liepājā un Liepājas novadā, 100,9 MHz Cēsīs un apkārtnē, 90,3 MHz Mazsalacā un apkārtnē, 94,3 MHz Talsos un Talsu novadā, 103,2 MHz Kuldīgā un Kuldīgas novadā, 92,1 MHz Jēkabpilī un Viesītē, 90,9 MHz Madonā un Cesvainē, 88,9 MHz Valkā un apkārtnē, 89,0 MHz Saldū un apkārtnē, kā arī 88 MHz Bauskā.

Kā ziņots, SIA "Latviešu radio" apgrozījums 2010.gadā palielinājies vairāk nekā trīs reizes, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" dati. Uzņēmuma apgrozījums 2010.gadā bija 162 947 lati, bet 2009.gadā - 46 681 lats.

Tāpat "Latviešu radio" izdevies 2010.gadu pabeigt ar peļņu 5536 latu apmērā. 2009.gadā uzņēmuma zaudējumi bija 10 754 lati.

Neskatoties uz finanšu rādītāju uzlabošanos, uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Baumanis biznesa portālam "Nozare.lv" pauda, ka kopumā gadu vērtē kā neveiksmīgu. "Reklāmas tirgus turpināja samazināties, un izskatās, ka šajā gadā nekas labāks nebūs. Turpināsim iesākto attīstību, kas saistīta ar mūsu koncepciju par nacionālo radio staciju, ieguldot savus līdzekļus," stāstīja Baumanis.

Šī gada marta sākumā Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome piešķīra nacionālā elektroniskā plašsaziņas līdzekļa statusu "Latviešu radio".

Iepriekš tika veiktas izmaiņas SIA "Latviešu radio" valdē, reorganizējot ar to saistītos uzņēmumus SIA "Latviešu radio Vidzeme" un SIA "Latviešu radio Kurzeme".

SIA "Latviešu radio Vidzeme" un SIA "Latviešu radio Kurzeme" pievienoti SIA "Latviešu radio", bet SIA "Latviešu radio" valdē iecelti Dmitrijs Kolobovs un Dainis Vizbelis, kuram pieder arī 1,25% kapitāldaļu mediju koncernā AS "Super FM". Kā valdes priekšsēdētājs darbu turpina uzņēmumu īpašnieks Baumanis.

"Likums noteic, ka viena raidorganizācija nevar operēt ar vairāk nekā trim licencēm. Ja gribējām ar "Latviešu radio" paplašināt apraidi, tad mums nācās piespiedu kārtā izveidot papildu raidorganizācijas. Pērn vērsos Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē ar lūgumu konceptuāli atbalstīt nacionālās licences saņemšanu, jo produkts ir latviešu valodā, un to arī saņēmu. Balstoties uz padomes konceptuālo atbalstu, tālāk rīkojos Uzņēmumu reģistrā. Tagad esam veikuši visas nepieciešamās juridiskās formalitātes, un nākamais solis ir pašas nacionālās licences saņemšana, ko plānojam pieprasīt jau nākamajā padomes sēdē," klāstīja Baumanis.

SIA "Latviešu radio" vienīgais īpašnieks ir uzņēmējs Baumanis, liecina "Firmas.lv" dati.

Baumanim ir 17 gadu darba pieredze radio nozarē. Viņš ir bijis "Radio Skonto" un "Radio Bizness un Baltija" līdzdibinātājs un direktors, tāpat viņš ir konsultējis un izstrādājis AS "Super FM" reģionālo projektu, bijis "Eiropas Hitu radio" Baltijas tīkla izpilddirektors un 2005.gadā kandidēja uz Latvijas Radio ģenerāldirektora amatu, liecina LETA arhīvā pieejamā informācija.

LETA Nozare.lv