112
2011. gada 22. decembris, 09:49

Jaunietis no 24 lauksaimniekiem izkrāpis vairāk nekā 36 000 latu

Jauns.lv

Rīgas policija ir pabeigusi izmeklēšanu lietā, kurā jaunietis varētu būt apkrāpis 24 personas, piedāvājot iegādāties lauksaimniecības tehniku. Kopā lauksaimniekiem radīti vairāk nekā 36 tūkstošu latu zaudējumi, informēja policijā.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā Kriminālpolicija noskaidroja, ka 27 gadus vecais aizdomās turētais uzdarbojies laikā no 2010. gada decembra līdz šā gada jūlijam, kopā apkrāpjot 24 personas.

Šajā laikā vīrietis vienā no Latvijas interneta portāliem izvietoja sludinājumus, ka piegādā lauksaimniecības tehniku – traktorus, kombainus, arklus – no dažādām Eiropas valstīm.

Vēlāk ar potenciālajiem pircējiem viņš noslēdza fiktīvus pirkuma līgumus, kuros bija paredzēts samaksāt par tehnikas transportēšanu. Kad lauksaimnieki naudu bija pārskaitījuši uz norādītajiem banku kontiem, vīrietis kontus nekavējoties iztukšoja.

Pēc naudas saņemšanas vīrietis lauksaimniekiem pa tālruni stāstīja, ka tehnika nav piegādāta transportēšanas grūtību dēļ, taču, kad zemnieki saprata, ka ir apkrāpti, vīrietis vairs nebija sasniedzams. Šādi aizdomās turētais ieguva aptuveni 36,5 tūkstošus latu.

Patlaban par kāpšanu lielos apmēros sāktajā kriminālprocesā izmeklēšana ir pabeigta, un 19.decembrī Valsts policija lietu nosūtīja prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai. Tiesa vīrietim kā drošības līdzekli ir piemērojusi apcietinājumu.

BNS