Televīzijā sāk demonstrēt jaunu pašmāju seriālu „Jā, bos!”
Kultūra
2012. gada 4. februāris, 12:42

Televīzijā sāk demonstrēt jaunu pašmāju seriālu „Jā, bos!”

Jauns.lv

Šonedēļ divi kanāli – TV5 un „MUZ TV Baltija” sākuši demonstrēt pašmāju seriālu „Jā, bos!”, kurā redzami aktieri Dita Lūriņa, Ieva Pļavniece, Rihards Lepers, Dārta Daneviča, Anete Krasovska, Mārtiņš Počs un citi. Bet galvenajās lomās iejutušies jaunie aktieri Vladislavs Kovaļovs un Lelde Podniece.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā jauniešiem iekārtoties dzīvē?

Viņi ir četri draugi, kuri nāk no dažādiem sociālajiem slāņiem – katrs ar savu stāstu. Aleksejs ir bārenis, kurš nav redzējis savus vecākus, izcili mācījies, ieguvis augstāko izglītību, bet nav varējis savas zināšanas likt lietā, jo vispirms visiem nepieciešama prakse. Kā to iegūt, ja vispirms visiem  darba devējiem vajadzīga pieredze un ja nav paziņu, kas varētu palīdzēt?

Kristīne, Alekseja meitene, ir mūsdienu pasaules „ikdiena” – viņa raujas uz visām pusēm, cītīgi studē, strādā, lai varētu kopā ar draugu samaksāt īri un segt daļu no mācību maksas, bet pa vidu mēģina atrast laiku sev. Vai viņai būs pa spēkam būvēt nākotnes pamatus un nesalūzt? Lienes dzīvē nav bijis neviena, uz ko viņa varējusi paļauties. Viņa ir koķete, kura puišus nelaiž sev klāt, tāpēc reti kuram trešajā randiņā izdodas saņemt ceļazīmi arī uz ceturto… Tā ir tikai spēle un bailes uzticēties? Bet varbūt viņa gaida kādu īpašu cilvēku, kādu, kuram jāpamostas un jāsaņem dūša, lai tuvotos. Savukārt Makss nāk no turīgas ģimenes, viņš ir pārliecināts par sevi, jo vecāki puisim dzīvē nodrošinājuši visu – iekārtojuši darbā, nopirkuši mašīnu, dzīvokli. Bet vai ar to pietiek, lai pārliecinoši kāptu pa karjeras kāpnēm?

Viņi katrs nāk ar savu stāstu, problēmām, kaislībām, dzīvo, kā nu kurš prot, līdz vienam no viņiem tiek piespēlēta visas dzīves iespēja – kļūt par juristu konsultāciju firmas īpašnieku. Vai noticis kāds pārpratums?! Vai jaunajam priekšniekam pietiks ar uzņēmību, inteliģenci un mērķtiecību? Vai nauda un pēkšņa vara sniegs laimi, varbūt tieši pretēji – sagādās lielākos zaudējumus? Komiskas situācijas varoņus pavadīs ik uz soļa – pirmā darba intervija, jaunpieņemts jurists, kurš vienmēr spējīgs iekulties nepatikšanās, klienti, kuri dodas uz konsultācijām pie juristiem par dažnedažādiem niekiem, pārpratumi, pirmie randiņi, tikšanās ar meitenes vecākiem. Seriāla veidotāji sola, ka ar dzirkstošu humoru tiks stāstīts par mūsu dzīvēs vērtībām – mīlestību, ģimeni, laimi, draudzību un karjeru.

Jaunie aktieri līdzās zināmajiem

Seriālā galvenās lomas uzticētas vēl neredzētiem aktieriem: Vladislavam Kovaļovam un Leldei Podniecei, kuri Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā apgūst kinospeciālistu profesiju, sākot no aktierspēles līdz pat režijai. Dzīvē Lelde Podniece ir arī uzņēmuma „Gumennikovfilms” producente, viena no seriāla projekta idejas autorēm un vada finanšu konsultāciju uzņēmuma „FCM Ltd” Tirdzniecības daļu. Aktierspēli Lelde apguvusi pie vairākiem pazīstamiem Latvijas režisoriem un tic, ka tā paliks viņas sirdslieta uz mūžu.

TV seriālu skatītāju iemīļotajai aktrise Dita Lūriņai-Eglienai uzticēta Kristīnes labākās draudzenes Lienes loma. Liene uztver Kristīni kā savu mazāko māsu, kuru grib pamācīt par dzīves skarbo dabu un vīriešiem. Viņai patīk pārspīlēt un papļāpāt kā jau daudzām sievietēm. Savukārt Dailes teātra aktrise Ieva Pļavniece iejūtas Kristīnes mammas Martas lomā. Marta ir ambicioza un vērīga, kura redz savu meitu kā karjeristi. Viņa ir noteicēja ģimenē. Iepazīšanās ar meitas mīlestību Alekseju izvērtīsies citādāka, nekā jaunieši gaidījuši, jo māte uz puiša pēkšņās bagātības fona jutīs nepieciešamību meitu aizsargāt. Kā viesaktieris pats sevi atveido arī mūziķis Andris Kivičs. Viņš seriālā tēlo jurisprudences uzņēmuma klientu, kurš cīnās par dziesmu autortiesībām. No pazīstamajiem mūziķiem seriālā būs redzams arī Jānis Rībens no grupas „re:public”, kā arī Pāvels Griškovs no kādreizējās grupas „Latte”.

Filmēts „dzīvā” vidē

„Jā, bos!” uzņemts tikai „dzīvās” un reālās vietās, nevis ierastajos paviljonos. Tas filmēts vismaz 25 lokācijās visā Rīgā – dažādās iestādēs, dzīvokļos, viesnīcā, restorānos, atpūtas kompleksos un brīvā dabā. „Seriāls uzņemts  tikai augstajā HD kvalitātē, tādējādi padarot to vizuāli ļoti baudāmu un radot skatītājiem realitātes izjūtu,” stāsta „Gumennikovfilms” producente Lelde Podniece. Seriāla režisors Pāvels Gumennikovs, kurš pazīstams ar filmu „Es mīlu tevi, Rīga”, šovasar iecerējis uzņemt arī seriāla otro sezonu. Viņš stāsta, ka pēc seriāla uzņemšanas uzsāktas veiksmīgas sarunas ar vadošajām televīzijām gan Ķīnā, gan Krievijā par produkta eksportu.

„Jā, bos!” tapšanu kopumā atbalstījuši vairāk nekā 50 Latvijā pazīstami uzņēmumi, seriāls filmēts tikai par sponsoru līdzekļiem. Seriāla pirmajā sezonā kopumā uzņemtas deviņas sērijas, un tas būs skatāms arī internetā – draugiem.tv . Seriālā dzirdama gan krievu, gan latviešu valoda, bet titri tiks nodrošināti valsts valodā.  

Seriāls „Jā, bos!” MUZ TV Baltija skatāms trešdienās pulksten 19.35 (atkārtojums piektdienās 19.35), kā arī kanālā TV5 piektdienās pulksten 21.00 (atkārtojums svētdienās 15.35).

Žurnāls „Rīgas Viļņi” / Foto: publicitātes