Kultūra
2012. gada 7. marts, 07:14

Dailes teātrī Regnārs Vaivars iestudē izrādi "Apglabājiet mani zem grīdas"

Jauns.lv

Dailes teātra Mazajā zālē režisors Regnārs Vaivars iestudē Pāvela Sanajeva komēdiju "Apglabājiet mani zem grīdas", kuras pirmizrāde notiks 21.martā, informē teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

Krievu rakstnieks, aktieris, scenārists, režisors un tulkotājs Pāvels Sanajeva 1993.gadā sarakstīja autobiogrāfisku stāstu "Apglabājiet mani aiz plintusa", kurā visu personāžu prototipi ir reāli cilvēki.

Autors radījis interesantu, gaišu un godīgu stāstu par kāda zēna bērnību. Mazais Saša dzīvo pie vecmāmiņas un vectētiņa, jo vecmāmiņa neuztic bērna audzināšanu savai izlaidīgajai meitai, kura atradusi sev jaunu vīru - "alkoholiķi asinssūcēju". Tāds nu ir vecmāmiņas smagais krusts. Vecmāmiņas mīlestība pret mazdēlu ir nepiesātināma un ātri draud pārvērsties mājas tirānijā.

Jauniestudējumā lomas atveido Dailes teātra aktieri Indra Briķe, Juris Bartkevičs, Ilze Ķuzule-Skrastiņa un Ērika Eglija vai Sarmīte Rubule, kā arī Andris Gross, Markuss Rodrigo Rozentāls un Artūrs Dāniels Rižijs.

Izrādes "Apglabājiet mani zem grīdas" radošajā komandā darbojas scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Anna Heinrihsone un gaismu mākslinieks Mārtiņš Kudiņš.

Sanajeva stāstu tulkojis un dramatizējumu veidojis Vaivars.

LETA