Sabiedrība

Portāls: prokuratūra rosinot slēgt "pietiek.com"

Jauns.lv

Ģenerālprokuratūra nosūtījusi Rīgas apgabaltiesai dokumentu, kurā rosināts apsvērt iespēju slēgt portālu "pietiek.com", šodien vēsta šis portāls.

Portāls: prokuratūra rosinot slēgt "pietiek.com"...

Ģenerālprokuratūras pārstāvji nenoliedzot, ka šāds dokuments tiešām varētu būt sagatavots un nosūtīts, taču ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers par šādu dokumentu nezinot.

Saskaņā ar "pietiek.com" rīcībā esošajām ziņām, Ģenerālprokuratūras neapmierinātību izraisījis gan portāla aicinājums sabiedrībai ziedot, lai būtu iespējams iegādāties un publiskot skandalozākos sējumus no Vladimira Vaškeviča un Tāļa Kravaļa kukuļošanas lietas, gan arī janvāra un februāra laikā vairāk nekā 30 turpinājumos portālā publiskotās Muitas pārvaldes vadītāja Kravaļa, bijušā Muitas kriminālpārvaldes priekšnieka Vaškeviča, politiķa Edgara Jaunupa ("Vienotība") un citu minētajā lietā iesaistīto personu liecības un telefonsarunu ieraksti.

Pēc Ģenerālprokuratūras uzskata, būtu nepieciešams brīdināt portālu par šādas rīcības nepieļaujamību vai pat izskatīt iespēju par tā slēgšanu.

Ģenerālprokuratūras preses pārstāve Laura Pakalne portālam apgalvoja, ka Kalnmeiers par šāda dokumenta pastāvēšanu neesot lietas kursā, lai gan atsaucās uz likuma "Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem" 12.pantu, kas nosaka, ka tiesības ierosināt tiesā izskatīt jautājumu par masu informācijas līdzekļa darbības izbeigšanu ir ģenerālprokuroram, Uzņēmumu reģistra galvenajam valsts notāram un finanšu ministram, ja konstatēti konkrēti pārkāpumi.

Ģenerālprokuratūras preses pārstāve nesniedza Kalnmeiera skaidrojumu, kā ģenerālprokurors vērtē to, ka ar ierosinājumu izskatīt "Pietiek.com" slēgšanu tiesā vērsies ierindas prokurors, kam likums šādas tiesības neparedz.

LETA