112
2012. gada 21. aprīlis, 13:15

Aizvadītajā diennaktī vairāki bērni guvuši dažādas sadzīves traumas

Jauns.lv

Aizvadītajā diennaktī vairāki bērni dažādos Latvijas reģionos guvuši dažāda rakstura sadzīves traumas, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

"Šoreiz ir tā sagadījies, ka traumu skaits ir lielāks. Turklāt šie bērni nav bijuši atstāti bez uzraudzības, negadījumi notikuši tuvinieku klātbūtnē, tāpēc bērnu vecākiem savas atvases būtu jāuzmana vēl rūpīgāk," sacīja Bukša.

Latgalē 1,5 gadus veca meitene piekļuvusi traipu tīrīšanas līdzeklim un iedzērusi to, bērns ir nogādāts slimnīcā.

Zemgalē vienu gadu vecs zēns aizsniedzis uz galda stāvošu krūzi ar karstu kafiju un uzgāzis to sev virsū, applaucējot plecu un kaklu. Savukārt gadu veca meitene Zemgalē iedzērusi ziepju burbuļu pūšamo šķidrumu.

Kurzemē divus gadus vecs zēns ir pārkodis dzīvsudraba termometru un, iespējams, norijis termometra galiņu ar dzīvsudraba pildījumu. Zēns ir nogādāts slimnīcā.

Piektdien Liepājā, Rīgas ielā, noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā cieta deviņus gadus veca meitene. Meitene izskrējusi uz ielas un viņu notriekusi automašīna. Cietusī ar kājas lūzumu nogādāta slimnīcā.

Aizvadītajā diennaktī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigādēm bijuši arī vairāki izsaukumi, kas saistīti ar ķermeņa atdzišanu. Rīgā tie ir bijuši divi vīrieši, 47 un 26 gadus veci, kuri, apgāžoties laivai, iekrituši Daugavā. Tāpat Rīgā ar pēdu apsaldējumiem slimnīca nogādāts vīrietis, kura vecums vēl nav noskaidrots.

Vidzemē slimnīcā nogādāts aptuveni 75 gadus vecs vīrietis, kurš lietus laikā atrasts guļam uz ielas bez samaņas, iespējams, kādu veselības problēmu dēļ. Vīrietim konstatēta arī ķermeņa atdzišana.

Latgalē 17 gadus vecam jaunietim meža darbos daļēji trāpījis krītošs koks. Jaunietis guvis smadzeņu satricinājumu un pleca traumu, taču traumas raksturojamas kā vieglas. Parasti meža darbos gūtās traumas ir nopietnākas, piebilda Bukša.

Zemgalē 56 gadus vecs vīrietis ugunsgrēka laikā sadūmotā dzīvoklī guvis apdegumus un saindējies ar dūmiem, tāpēc nogādāts slimnīcā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests saņēmis 1343 izsaukumus, no tiem 155 bijuši saistīti ar dažāda rakstura traumām. Daudzas traumas saistītas ar alkohola lietošanu un ir krimināla rakstura, piemēram, gūtas kautiņos, piebilda Bukša.

Mediķu rīcībā vēl nav informācijas par izsaukumu skaitu, kas varētu būt saistīti ar šodien notiekošās Lielās talkas darbiem. Šāda statistika būs apkopota svētdien, piebilda Bukša.

LETA