Sabiedrība

Jauniešu vides projektu konkursā uzvar skolniece no Dobeles ar darbu "Tautiet’s gāja uz avotu"

Jauns.lv

Jauniešu vides projektu konkursā "Tava ideja zaļai rītdienai!" uzvarējusi Dobeles Valsts ģimnāzijas skolniece Jolanta Jakovļeva ar projektu "Tautiet’s gāja uz avotu".

Jauniešu vides projektu konkursā uzvar skolniece n...

Projektā izklāstīta ideja par Dobeles novada avotu kartes izveidošanu un veselīga avotu ūdens lietošanas popularizēšanu,  informēja konkursa organizatoru pārstāve Vineta Romāne.

Konkursa finālā par labāko "praktisko zaļo ideju" bija izvirzīti deviņi darbi, kuru autori ir vidusskolēni no dažādiem Latvijas novadiem un pilsētām. Visi deviņi konkursa finālisti balvā saņēma braucienu uz Briseli, bet uzvarētājs - portatīvo datoru.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka norāda: "Konkursa "Tava ideja zaļai rītdienai!" rezultāti rāda, ka visos Latvijas novados ir daudz jauniešu, kuriem patiesi rūp vides problēmas un kuriem ir inovatīvas idejas, kā tās risināt. Ceram, ka šie uzņēmīgie jaunieši arī turpmāk paturēs savas uzmanības lokā vides jautājumu risināšanu."

Konkursa žūrijas pārstāvis un vides eksperts Māris Olte atzīst, ka žūrijai nebija viegli izvēlēties labākos jauniešu darbus, jo labu ideju bija daudz un projekti bija par ļoti dažādām tēmām. "Esam gandarīti, ka daudzi projekti vērsti tieši uz sava novada vides sakopšanu un uzlabošanu, jo lielas lietas parasti sākas ar sevi un savu apkārtni. Jaunieši izstrādāja projektus par Staburaga, Dobeles, Brocēnu novadu un Gaujas Nacionāla parka dabas bagātību apzināšanu, aizsargāšanu un popularizēšanu. Priecē arī tas, ka netika aizmirsti mūsdienās aktuāli vides jautājumi - atkritumu šķirošana, dzeramā ūdens kvalitātes uzlabošana, mežu apsaimniekošana."

Konkursu vidusskolu jauniešiem "Tava ideja zaļai rītdienai!" no februāra līdz maijam organizēja Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā ar mērķi rosināt jauniešus iesaistīties vides problēmu risināšanā un izstrādāt praktiski īstenojamus un uz uzņēmējdarbību vērstus projektus dažādās vides aizsardzības jomās.

LETA