Aicina cilvēkus pievērst uzmanību drošībai uz dzelzceļiem. FOTO
2012.gada pirmajos piecos mēnešos Latvijā jau notikušas piecas autotransporta sadursmes ar vilcienu.
Sabiedrība

Aicina cilvēkus pievērst uzmanību drošībai uz dzelzceļiem. FOTO

Jauns.lv

Lai veicinātu sabiedrības izpratni par dzelzceļa negadījumu sekām, sociālās akcijas laikā klātienē tika demonstrēta gājēja sadursme ar vilcienu.

Aicina cilvēkus pievērst uzmanību drošībai uz dzel...

Aicina cilvēkus pievērst uzmanību drošībai uz dzelzceļiem

Šodien VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) sadarbībā ar Valsts policiju (VP), Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) un Latvijā pazīstamiem motosportistiem sociālajā akcijā aicināja automobiļu, motociklu, velosipēdu vadītājus un gājējus ievērot noteikumus šķērsojot dzelzceļu.

LDz valdes priekšsēdētājs Uģis Magonis norādīja, ka 2012.gada pirmajos piecos mēnešos Latvijā jau notikušas piecas autotransporta sadursmes ar vilcienu, cietis viens cilvēks. Ja cilvēki ievērotu brīdinājumus un nogaidītu, līdz pārbrauktuve no jauna tiek atvērta braukšanai, šādu gadījumu būtu mazāk.

"Aizvērtas pārbrauktuves šķērsošana nav nejaušība, vai neuzmanība - tā ir katra paša apzināta rīcība, kuru var tikpat apzināti nepieļaut," uzsvēra Magonis.

Apvienojot vairāku dzelzceļa uzņēmumu, policijas, CSDD un starptautisko organizāciju spēkus, šodien pie dzelzceļa pārbrauktuves Rīgā, Liepājas ielā sociālās akcijas rīkotāji centās pievērst sabiedrības un mediju uzmanību drošībai uz dzelzceļa.

Magonis uzsvēra, ka šodien ir starptautiskā drošības dienā uz dzelzceļa pārbrauktuvēm un, ka to šodien atzīmē 41 valstī. Jau ceturto gadu šī pasākuma iniciators ir Starptautiskā dzelzceļu savienība.

VP priekšnieks Ints Ķuzis sacīja, ka VP veic preventīvās informatīvās kampaņas, kā arī izmanto Administratīvo pārkāpumu kodeksu, lai novērstu iespējamos negadījumus uz dzelzceļiem, jo nelaimes gadījumiem ar katru gadu ir tendence pieaugt. Tāpat viņš arī uzsvēra, ka uz dzelzceļiem priekšroka vienmēr būs dzelzceļa transportam.

Satiksmes drošības kampaņas ietvaros jūnijā informatīvie bukleti būs pieejami visās CSDD nodaļās Latvijā. VP pārstāvji jūnijā pievērsīs pastiprinātu uzmanību dzelzceļa pārbrauktuvju šķērsotājiem, rīkojot reidus un dalot informatīvo bukletu "Kas jāzina šķērsojot dzelzceļa pārbrauktuvi" ceļu satiksmes dalībniekiem.

Lai veicinātu sabiedrības izpratni par dzelzceļa negadījumu sekām, sociālās akcijas laikā klātienē tika demonstrēta gājēja sadursme ar vilcienu, kā rezultātā manekens tika sadragāts gabalos.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA