Kaupers: par gejiem, Raimonda Paula naudu un „Jauno vilni”
„Prāta vētras” līderis Renārs Kaupers nesaprot, kāpēc homoseksuāļiem jāiet praidā, kādēļ krievu publika „Jaunajā vilnī” ļauj sevi muļķot, kā arī izsaka nožēlu par Raimondu Paulu, kurš Krājbankā zaudējis savus ietaupījumus.
Sabiedrība
2012. gada 12. jūnijs, 10:29

Kaupers: par gejiem, Raimonda Paula naudu un „Jauno vilni”

Jauns.lv

„Prāta vētras” solists Renārs Kaupers kā kristietis nevar pieņemt Rīgas praidu un iestājas pret to. Viņš arī nesaprot, kādēļ emocionālā krievu publika pieļauj, ka tai „Jaunajā vilnī” krievu estrādes zvaigznes „kāpj uz galvas”.

Grupas „Prāta vētra” līderis Renārs Kaupers sniedzis interviju Krievijas portālam openspace.ru, kurā atklāj savu attieksmi pret nesen Rīgā notikušo praidu, jauno izpildītāju konkursu „Jaunais vilnis”, kā arī stāsta par savu un maestro Raimonda Paula naudu, kura tika pazaudēta „Latvijas Krājbankā”.

Kaupers kā kristietis ir pret praidu

Kauperam kā kristietim nav pieņemams homoseksuāļu un viņu atbalstītāju praida gājiens. 2. jūnijā, kad Rīgā notika praids, Kaupers ar „Prāta vētru” bija viesturnejā Polijā un viņš nebija liecinieks šim gājienam. Tomēr viņam kā kristietim par to ir ko teikt.

„Es neatbalstu šādus pasākumus. Kā kristietis es to nevaru atbalstīt. Nu, labi… lai homoseksuāļi atrod savu modeli, kā viņiem dzīvot. Bet staigāt pa ielām un par to paziņot, manuprāt, ir nepareizi. Es neatbalstu,” saka Kaupers.

„Prāta vētra” no Krājbankas atgūst naudu, Raimonds Pauls paliek bešā

Arī Kaupers un citi „Prāta vētras” draugi, tāpat kā maestro Raimonds Pauls, pazaudēja naudu „Latvijas Krājbankā”. Tomēr atšķirībā no Paula „Prāta vētras” puiši naudu no bankrotējušās bankas atguva, jo tajā bija noguldījuši ne vairāk kā 70 000 latu. Savukārt Pauls „Latvijas Krājbankā”, kā jau rakstījis Kasjauns.lv, dažādās valūtās bija noguldījis ap 700 000 latu, bet Noguldījumu garantiju fonds noguldītājiem garantēja izmaksas ne vairāk kā 70 000 latu apmērā. Par šo finansiālo situāciju Kaupers saka:

„Es un vairāki „Prāta vētras” draugi bija „Latvijas Krājbankas” klienti. Bet šai situācijai bija arī labā puse – valsts garantēja noguldījumu līdz 100 000 eiro atmaksu. Es un mani kolēģi visu dabūja atpakaļ. Bet Raimondam Paulam, protams, tas bija ļoti liels trieciens. Tas ir sāpīgi, ka tu tik daudz strādā kā Pauls, un visi tavi ietaupījumi izkūp gaisā.”

Kaupers nesaprot, kāpēc krievi ļauj sevi muļķot

Runājot par jauno izpildītāju konkursu „Jaunais vilnis” Jūrmalā, Kaupers izsaka izbrīnu, kāpēc krievu publika tajā Krievijas estrādes zvaigznēm ļauj sev kāpt uz galvas: „Man „Jauno vilni” ir grūti komentēt. „Prāta vētra” tajā nekad nav uzstājusies. Vienīgi televīzijā reizēm to esmu skatījies. Vienīgais, kas man ne visai patīk, - kāpēc viesu uzstāšanās vienmēr notiek ar fonogrammu? Nekad neesmu sapratis, kāpēc emocionālā krievu tauta šajos koncertos atļauj sevi tā muļķot.”

Toties pret pašu „Jauno vilni” Kauperam ir neitrāla attieksme. Viņš saka: „Uzskatu, ka tā ir laba lieta – sabrauc jaunie izpildītāji, kuri parāda, kā viņi māk dziedāt, un iepriecina cilvēkus.”

„Prāta vētra”: „Latern” no grupas jaunā albuma „Another Still Life”


Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders