112
2012. gada 22. jūnijs, 10:23

Liepājā uz gājēju pārejas notriekti divi velosipēdisti

Jauns.lv

Vakar Liepājā vieglā automašīna notrieca divus velosipēdistus, kuri šķērsoja ceļu pa gājēju pāreju.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā informēja, ka ap plkst.20.35 1961.gadā dzimusi sieviete, vadot automašīnu "Mercedes-Benz CLK 200" pa Jaunās Ostmalas ielu un veicot kreiso pagriezienu uz Tramvaja tiltu, notrieca divus velosipēdistus, kuri šķērsoja brauktuvi pa regulējamu gājēju pāreju. 1988.gadā dzimušais vīrietis ceļu satiksmes negadījumā nav cietis, bet 1989.gadā dzimusi sieviete ar dažādām traumām nogādāta slimnīcā.

Savukārt Engures novada Lapmežciemā uz autoceļa Sloka-Talsi 1943.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "Honda CRV", notrieca 1997.gadā dzimušu jaunieti, kurš šķērsoja brauktuvi pa gājēju pāreju ar velosipēdu. Cietušais jaunietis ar traumām nogādāts slimnīcā.

Rīgā, Birzes ielā, 1987.gadā dzimis vīrietis, vadot motociklu "Kawasaki", nobrauca no ceļa un ietriecās apgaismes stabā. Motocikla vadītājs ar lūzumiem nogādāts slimnīcā.

Kopumā pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 60 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 12 cilvēki. Rīgas reģionā reģistrētas 30 avārijas, kurās cieta astoņi cilvēki.

Ceļu policijas darbinieki pagājušajā diennaktī Latvijā aizturēja 32 transportlīdzekļu vadītājus, kuriem alkohola koncentrācija organismā pārsniedza atļauto normu. Četri no tiem bija autovadītāji, bet 28 - velosipēdu un motorolleru vadītāji. Rīgas reģionā par braukšanu reibumā aizturēti 14 transportlīdzekļu vadītāji - viens autovadītājs un 13 velosipēdu un motorolleru vadītāji.

LETA