Runā Rīga

Rīgas domē Notiks diskusija par logu siltumnoturību

Jauns.lv

Piektdien, 29. jūnijā, no plkst. 12.00 līdz 15.00 Rīgas domē (Rātslaukums 1) 511. telpā (5. stāvs) „Rīgas enerģētikas aģentūras” (REA) Energoefektivitātes informācijas centrs rīko kārtējo diskusiju par ēku energoefektivitāti, šoreiz īpaša uzmanība tiks pievērta logu siltumnoturībai.

Rīgas domē Notiks diskusija par logu siltumnoturīb...

Kā Kasjauns.lv informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā, diskusiju var apmeklēt ikviens interesents, dalība tajā ir bez maksas.

Logi ir būtiska visdažādākā tipa ēku sastāvdaļa. Rīgas dzīvojamajā fondā šobrīd gandrīz 60 % māju vēl ir vecie koka logi, bet aptuveni 40 % - stikla pakešlogi. Veco logu izgatavošanas un iebūves konstruktīvais izpildījums, kā arī nolietojums ir cēlonis palielinātiem siltuma zudumiem gan zemās siltumpretestības, gan paaugstinātās gaisa caurlaidības dēļ. To secinājusi REA, izvērtējot saņemtos energoauditus.

Diskusijā tiks runāts par mūsdienīgiem logu konstrukciju risinājumiem, kas ļauj samazināt siltumenerģijas zudumus, kā arī par logu montāžas un aiļu apdares paņēmieniem, kuru izpildes kvalitātei ir liela nozīme ēkas energoefektivitātes paaugstināšanai. Jauni risinājumi ir izstrādāti gaisa pieplūdes organizēšanai telpās pēc logu nomaiņas.

REA ir Rīgas domes izveidota pašvaldības iestāde, kas nodrošina energoapgādes attīstības un energoefektivitātes paaugstināšanas vadību un koordināciju pašvaldībā, kā arī veicina informācijas pieejamību iedzīvotājiem. REA regulāri rīko dažādas diskusijas par aktuāliem energoefektivitātes jautājumiem, un tās var apmeklēt visi interesenti.

Kasjauns.lv

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību