Sabiedrība
2012. gada 5. jūlijs, 15:50

TM kolektīvs no demisionējušā Bērziņa atvadās, uzdāvinot lupu

Jauns.lv

Tieslietu ministrijas (TM) kolektīvs dienā, kad Saeima apstiprināja jaunu ministru, demisionējušajam ministram Gaidim Bērziņam (Nacionālā apvienība) uzdāvināja palielināmo stiklu.

Ceturtdien ministrijas gaitenī notika tradicionālā ceremonija, kurā pie sienas tika piestiprināts aizejošā ministra foto. Bērziņa foto ministru fotoattēlu rindā ir trīspadsmitais. Tiesa, viņš pildījis tieslietu ministra pienākumus arī iepriekš.

TM valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis atzina, ka šādas pārmaiņas ministrijā notiek gana bieži un kolektīvs ar to nav apmierināts. Turklāt Bērziņa ministrēšanas laiks bijis īsāks nekā citu tieslietu ministru darbības laiks.

Bērziņš teica, ka, no vienas puses, viņam ir žēl, ka jāpamet amats, "bet tāda nu ir tā politika". Viņš apstiprināja, ka turpinās darbu Saeimas Juridiskajā komisijā.

"Mūsu dāvana ir palielināmais stikls, ar kuru atrast Tieslietu ministrijas kļūdas un ātri ziņot mums, lai paspējam tās novērst. Cerams, ka bieži tas nebūs," pasniedzot atvadu dāvanu no amata aizejošajam ministram, sacīja valsts sekretārs.

Savukārt Saeimas ceturtdien tieslietu ministra amatā apstiprinātais Jānis Bordāns, komentējot šādu dāvanas izvēli, piebilda, ka viņa pienākums būs raudzīties, lai kļūdu nebūtu, bet, "ja būs, tad tikai tādas, ko var saskatīt ar lupu".

Bērziņš demisionēja atšķirīgo viedokļu dēļ ar valdības vadītāju ebreju īpašumu atgūšanas jautājumā.

BNS