Deju svētku rīkotājus satrauc Daugavas stadiona stāvoklis
Dejotāji Daugavas stadionā atveldzējas ar ugunsdzēsēju atvesto ūdeni pēc X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku tautas deju lielkoncerta
Kultūra
2012. gada 10. jūlijs, 08:49

Deju svētku rīkotājus satrauc Daugavas stadiona stāvoklis

Jauns.lv

XXIV Vispārējo latviešu Dziesmu un XIV Deju svētku rīkotājus satrauc Daugavas stadiona stāvoklis, kurā paredzēti četri deju lieluzveduma koncerti, pastāstīja Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra direktore Dace Melbārde.

Svētku rīkotājiem ir bijusi sarakste ar Izglītības un zinātnes ministriju, kuras pārziņā ir Daugavas stadions. IZM atrakstīja, ka šobrīd ir izveidota darba grupa, kas izskata stadiona attīstības jautājumus.

Pēc Melbārdes domām, būs daudzas un dažādas lietas, kuras ar scenogrāfijas līdzekļiem būs jāmēģina nomaskēt un uzlabot. Nav normāli, ka Daugavas stadionā 13 000 dejotāju sniegumu var vērot tikai 5000 skatītāju, jo tribīnēs nav vairāk sēdvietu, norāda Melbārde.

Svētkiem tiek gatavots unikāls deju uzvedums, un ir skumji, ka gadiem ilgi nav izdevies izveidot tam atbilstošu infrastruktūru, lai šajā notikumā varētu piedalīties cilvēki no visām pasaules malām. Deju svētki ir pasākums, uz kuru dabūt biļetes ir visgrūtāk.

Mežaparka Lielā estrāde ir Rīgas domes apsaimniekošanā. Cik esmu runājusi ar "Rīgas mežiem", kas ir tiešais Mežaparka apsaimniekotājs, atbilde ir: "Mežaparks ir tādā tehniskā kārtībā, ka tur Dziesmu svētki var notikt", norāda Melbārde.

LETA  / Foto: Lita Krone / LETA