Dainis Turlais: savaldot futbola huligānus, policijas reakcija bija ātra un efektīva
Dainis Turlais ir apmierināts ar drošībnieku paveikto, apturot Horvātijas futbola fanu sarīkotās nekārtības.
Runā Rīga
2012. gada 27. jūlijs, 15:44

Dainis Turlais: savaldot futbola huligānus, policijas reakcija bija ātra un efektīva

Jauns.lv

Kārtības sargu rīcība, novēršot Horvātijas futbola līdzjutēju radītās nekārtības, bija ļoti profesionāla, kas liecina par labo darba organizāciju un darbinieku augsto kvalifikāciju.

Taču īpaša nozīme bija ciešajai sadarbībai starp Rīgas Pašvaldības policiju un Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldi, uzskata Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais.

„Savaldīt trakojošu pūli un operatīvi aizturēt nekārtību izraisītājus, turklāt ar iespēju tos nodot kriminālvajāšanai, ir sarežģīts uzdevums jebkuras valsts policijai. Jau sākot ar pirmajām agresijas izpausmēm Līvu laukumā Pašvaldības policija uzņēmās kontroli pār situāciju, un tad, kad Emila Melngaiļa un Antonijas ielas krustojumā uzliesmoja kautiņš, kas draudēja pāraugt masu grautiņā, abi policijas dienesti bija gatavi reaģēt ar pilnu jaudu. Pateicoties policistu savlaicīgai un noteiktai rīcībai, tika apturēta notikumu eskalācija, un gan futbola mača laikā, gan pēc tā, kad kontroli pārņēma Valsts policija, nekādi incidenti vairs nav bijuši. Esmu gandarīts, ka Pašvaldības policija un Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes vadība un personālsastāvs ir godam tikuši galā ar saviem pienākumiem.”, sacīja D.Turlais. „Arī šajā gadījumā saskaņotā rīcība un savstarpējais atbalsts apliecināja, ka mūsu uzņemtais kurss uz abu dienestu darba koordināciju atbilst rīdzinieku vitālajām interesēm.”  

Kasjauns.lv/Foto: Jānis Skuzis/LETA, Edijs Pālens/LETA

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību